Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiaţii care l-au ajutat pe Edward Snowden solicită AZIL în Canada

Refugiaţii care l-au ascuns în Hong Kong pe avertizorul de integritate Edward Snowden au cerut oficial azil în Canada, au anunţat joi avocaţii lor, care au afirmat că aceştia sunt în pericol, relatează AFP, conform agerpres.

Migranţii respectivi l-au ajutat în 2013 pe fostul consultant al Agenţiei americane pentru securitate naţională (NSA) să scape de autorităţi ascunzându-l în micile lor apartamente, în contextul în care el abia lansase una dintre cele mai mari acţiuni de scurgere de date din istoria SUA.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

Povestea a început în septembrie 2016, ei fiind de atunci în vizorul Hong Kong-ului şi al ţărilor lor de origine. Migranţii au afirmat că au fost interogaţi de către autorităţile din Hong Kong referitor la legăturile lor cu Snowden.

Doi dintre ei, originari din Sri Lanka, au fost de asemenea chestionaţi de către agenţi srilankezi veniţi în acest scop în Hong Kong.

Joi, unul dintre avocaţii lor, canadianul Marc-André Seguin, a anunţat că le-a cerut oficial autorităţilor canadiene să le acorde drept de azil, invocând ''o problemă de viaţă sau de moarte''.

Ei speră că în Canada, considerată ca fiind deschisă pentru refugiaţi, se va face din cazul lor ''o prioritate'' şi că Ottawa îi va accepta având în vedere ''circumstanţele excepţionale'', a afirmat Seguin, subliniind că sunt în chestiune ''trei copii apatrizi''.

Edward Snowden, după ce le-a predat jurnaliştilor mii de documente care au dezvăluit ampla supravegherea americană asupra comunicaţiilor în întreaga lume, a fugit din hotelul său din Hong Kong trecând în clandestinitate. El a stat ascuns timp de două săptămâni într-un cartier sărac unde se află o parte din cei 11.000 de migranţi ai oraşului. În prezent, Snowden trăieşte la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.