Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiații ucraineni dependenți de heroină, tratați la București: sunt internați în spitalele de psihiatrie şi ajutați de organizaţiile nonguvernamentale

Facebook
seringa vaccin

Agenţia Naţională Antidrog implementează Programul de Asistenţă Mobilă (PAM), prin care sunt furnizate servicii medicale specializate (inclusiv continuitatea tratamentului substitutiv cu metadonă) pentru persoanele consumatoare de droguri care se află în stare de arest preventiv în Capitală, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale Antidrog, acest program funcţionează, zilnic, prin intermediul unei echipe mobile de asistenţă.

Reţeaua de servicii de asistenţă accesată de echipa PAM este constituită din furnizori din comunitate, publici, privaţi, organizaţii nonguvernamentale, precum şi din furnizorii sistemului penitenciar, reprezentaţi de unităţile penitenciare.

De la începutul anului 2022, s-a observat o creştere a numărului de solicitări din partea centrelor de arestare preventivă din Bucureşti în ceea ce priveşte acordarea serviciilor de asistenţă oferite de PAM.

Astfel, pentru un număr mare de persoane arestate s-a efectuat evaluarea şi testarea pentru consumul de droguri în urină, iar pentru 27 de beneficiari s-a asigurat menţinerea tratamentului cu metadonă.

După finalizarea perioadei de reţinere sau arestare preventivă, beneficiarii au fost direcţionaţi, după caz, către un program de tratament substitutiv din cadrul sistemului penitenciar, către programul de asistenţă în evidenţa căruia se aflau anterior stării de reţinere sau către Programele de Asistenţă Integrată a Adicţiei din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

În condiţiile epidemiologice deosebite generate de pandemia cu SARS-CoV-2, echipa PAM a asigurat continuitatea tratamentului substitutiv persoanelor carantinate la domiciliu sau internate pentru complicaţii asociate în secţiile de specialitate ale spitalelor din Bucureşti.

De asemenea, în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina care a generat o criză în rândul serviciilor de tratament pacienţilor ucraineni dependenţi de heroină, PAM s-a implicat activ în asigurarea continuităţii tratamentului pentru 6 beneficiari din Ucraina, prin transportul acestora şi medierea intervenţiei medicale, în colaborare cu spitalele de psihiatrie şi organizaţiile nonguvernamentale din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.