Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refuzul purtării corecte a măștii sanitare i-a adus cineastului Eugène Green excluderea din Festivalul de la San Sebastián

sansebastianfestival.com
festival de film san sebastian

Cineastul francez Eugène Green, originar din Statele Unite, a fost exclus din Festivalul de Film de la San Sebastián, după ce a refuzat să poarte corect masca sanitară în timpul proiecţiei filmului său „Atarrabi et Mikelats”, inclus în competiţia Zinemira, potrivit news.ro.

După ce a refuzat, de cinci ori, cererile reprezentanţilor festivalului de a purta masca în mod corect, peste gură şi nas, lui Green i-a fost cerut să plece şi i-a fost revocat statutul de invitat al festivalului.

Poliţia locală a fost sesizată, a fost depusă o plângere civilă, astfel că el ar putea fi amendat.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Incidentul „neplăcut” a avut loc în seara de 23 septembrie, la cinematograful Principe 9, au transmis organizatorii într-un comunicat.

„Festivalul i-a suspendat acreditarea lui Eugène Green, care şi-a pierdut statutul de invitat al festivalului, pentru lipsa de respect faţă de măsurile convenite cu autorităţile sanitare şi faţă de echipa festivalului şi pentru că a pus în pericol sănătatea spectatorilor şi a echipei filmului în timpul şi după proiecţie”.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a avut loc cu actorii Lukas Hiriart şi Saia Hiriart.

Înainte de debutul festivalului, a fost întocmit un document de 200 de pagini în care sunt detaliate măsurile, la care au fost adăugate 200 de protocoale pentru eveniment.

Toţi invitaţii au fost nevoiţi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere şi să se angajeze că vor respecta regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastián se va încheia sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.