Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit ia NOI MĂSURI de RELAXARE a restricțiilor!

bbc.com

Premierul Marii Britanii a susținut o conferință de presă, aducând la cunoștință noile reguli de relaxare a restricțiilor, in contextul pandemiei de Coronavirus. Acesta a precizat și faptul că deciziile privind relaxarea restricțiilor in Tara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord sunt responsabilitatea fiecărui guvern național.

- Deplasarea în afara locuinței:

Astfel, de luni, în Anglia, veți putea să vă întâlniți în grupuri de până la șase persoane, din locuințe diferite, în parcuri și în grădini private, cu condiția păstrării regulilor de distanțare fizică de doi metri.

Începând de vineri în Scoția, membri a două locuințe diferite vor avea voie să se întâlnească în aer liber, dacă mențin distanțarea socială, iar grupurile nu pot fi mai mari de opt persoane.

În Țara Galilor, oamenii din doua locuințe diferite se vor putea întâlni în aer liber începând de luni, 1 iunie.

Grupuri de patru, pana la sase persoane care nu se afla in aceeasi gospodarie se pot intalni in aer liber în Irlanda de Nord.

În cadrul conferinței de presă a premierului, nu a fost anunțată nicio modificare a regulilor privind exercițiile fizice în aer liber sau jocul sportiv. În Anglia nu mai există nicio limită la timpul pe care îl puteți petrece în afara locuinței, făcând exerciții fizice sau de „recreere in aer liber”, iar începând de vineri, această măsură se aplică și în Scoția. Puteți juca sporturi în aer liber, cum ar fi golf, tenis, pescuit, cu membri gospodăriei sau cu o altă persoană, dintr-o altă gospodărie, menținând distanta socială.

Pe lângă faptul că pot întâlni persoane dintr-o altă locuință, oamenii vor putea, de asemenea, să stea în parcuri și în zone deschise. De asemenea, va fi posibilă deplasarea, de preferință mersul pe jos sau cu bicicleta, pentru recreere, deși oamenilor li se va cere sa rămână „acolo unde este posibil”, în interiorul sau în apropierea zone locuinței.

În această privință, relaxarea restricțiilor din Țara Galilor se va stabili săptămâna viitoare, în timp ce orice schimbare în Irlanda de Nord va fi confirmată după ce executivul se va întâlni, joi, într-o nouă ședință.

- Deplasarea către locul de muncă:

Oamenii care pot lucra de acasă, în Anglia, ar trebui să o facă în continuare, „pentru viitorul apropiat”. Dar Guvernul spune că cei care nu pot, ar trebui să se deplaseze la locul lor de muncă, dacă acesta este deschis, fiindu-le recomandat mersul pe jos și cel cu bicicleta sau să conducă, dacă este posibil, pentru a preveni supraaglomerarea transportului public. Celor care folosesc autobuze sau trenuri li se recomandă să aștepte la coadă în stații, păstrând distanța sociala și să poarte măști de protecție.

Locurile de muncă trebuie să fie sigure pentru angajați, cu mai multe produse de curățenie și diferite ture de lucru, pentru a evita formarea de grupuri mari.

- Redeschiderea școlilor

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, ambiția Guvernului este ca toți copiii din școlile primare din Anglia să se întoarcă la studii înainte de vacanța de vară, timp de o lună, dacă va fi posibil. În Anglia, elevii primilor ani din școlile primare vor putea reveni de la 1 iunie. Clasele de elevi vor fi constituite din cel mult 15 elevi, cu pauze eșalonate și spălare frecventă și obligatorie a mâinilor.

Începând cu 15 iunie, Guvernul spune că școlile secundare și colegiile de educație vor putea primi elevii din anii 10, 11 și 12 și în special cei care vor avea examene cheie anul viitor, pe lângă „învățarea continuu, la domiciliu”.

Între timp, există incertitudine dacă studenții vor putea merge la universitate în clase din septembrie - octombrie, dacă vor avea cursuri parțiale în sistem de clasă plus online sau complet online.

Guvernul din Țara Galilor a exclus să redeschidă școlile la data de 1 iunie. Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că copiii vor reveni la școala din data de 11 august.

De asemenea, cel mai probabil, și unii elevi din Irlanda de Nord vor reveni la școală în august.

- Redeschiderea magazinelor:

Toți comercianții cu amănuntul, de la magazine mari pana la mici magazine independente, se pot redeschide în Anglia începând cu data de 15 iunie, dacă pun în aplicare măsuri de distanțare socială și curățenie. Piețele în aer liber și showroom-urile auto se pot redeschide începând cu 1 iunie, dacă sunt „COVID-safe”.

Grădinile s-au redeschis deja în Anglia, Tara Galilor și Irlanda de Nord și urmează să se redeschidă și în Scoția.

Dar Guvernul a spus că aceste date s-ar putea schimba, dacă se arată o creștere a ratelor de infecție cu Coronavirus.

Pub-urile, restaurantele, coafoarele, hotelurile, cinematografele și lăcașurile de cult se vor deschide cel mai devreme începând cu 4 iulie, atât timp cât vor putea lua masuri de distanțare socială, anunță premierul Johnson. Cu toate acestea, spatiile publice interioare, precum saloanele de înfrumusețare, unde distanțarea sociala poate fi dificila, s-ar putea redeschide „mai târziu”, în funcție de scăderea ratei infecției.

- Transportul internațional:

Privind transportul internațional, Biroul de Externe nu recomandă călătoriile internaționale, cu excepția celor esențiale, iar Guvernul a spus ca va fi introdusa „cât mai curând posibil” o perioadă de carantină de două săptămâni pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Vor exista unele excepții pentru persoanele care sosesc din Republica Irlanda, ca parte a zonei comune de călătorie sau pentru unii lucrători din anumite domenii.

Guvernul a făcut precizări și în ceea ce privește carantina persoanelor ce nu pot declara unde intenționează sa se auto-izoleze timp de 14 zile. În acest caz, acestea vor trebui să facă acest lucru în spațiile amenajate de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.