Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Mihai I: Un personaj care a marcat decisiv istoria României

Regele-Mihai

Hotnews:

Fara nicio indoiala, Regele Mihai a jucat un rol decisiv in istoria acestei tari si a Europei. Prins intr-un angrenaj infernal, a reusit sa-si mentina neclintit angajamentul democratic, sa salveze speranta celor care se intrebau daca Romania mai are vreun viitor ca stat independent. A crezut in suveranitatea nationala si in suveranitatea poporului. A fost constrans sa abdice de catre un grup de gangsteri politici sustinuti de armata si politia secreta a imperiului rosu.

Dupa 1990, noii politruci, recrutati dintre cei vechi, au proferat insulte la adresa Regelui Mihai. A fost gonit dintr-o tara care era si a lui precum un infractor. Din pacate, dupa ani, s-au rostit vorbe grele si de catre un presedinte care si-a asumat concluziile Raportului Final (concluziile Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, n.r.), inclusiv elogiul adus Regelui. Toate acestea nu au afectat, nu aveau cum sa afecteze imaginea unui om politic demn, onest si vertical. Treptat, in anii din urma, prezenta Regelui a devenit tot mai crepusculara. Varsta, politica de cabinet a anturajului, si-au spus cuvantul. Ideea monarhica este azi una mai degraba nostalgica. Ceea ce nu inseamna ca este irelevanta. Va trebui ca, odata si odata, statul roman sa spuna, prin vocea sa cea mai autorizata, ca actul de la 30 decembrie a fost un viol istoric. Ce pot spune eu, acum, ca om care il cunoaste personal pe Regele Mihai si il pretuieste nespus de mult, este ca-i doresc refacere grabnica si sanatate!

Ziarul Financiar:

Principesa Margareta este cea care va prelua responsabilităţile regale ale tatălui său, Regele Mihai I al României, după ce Majestatea Sa a anunţat că se va retrage din viaţa publică, fiind bolnav de leucemie cronică.
În vârstă de 66 de ani, este prima fiică a lui Mihai I şi a soţiei sale, principesa Ana de Bourbon-Parma. Principesa şi-a efectuat studiile în Italia, Elveţia, apoi în Marea Britanie.
În anul 1973, când avea 25 de ani şi era proaspăt absolventă a Universităţii din Edinburgşi, aflându-se în Marea Britanie, revista spaniolă Hola scria despre Margareta că  ar putea fi „posibila aleasă a Prinţului Charles”. Articolul apărea când fiul Reginei Elisabeta a Marii Britanii era cel mai râvnit burlac din lume.
Revista Hola dezvăluia faptul că Principesa „a fost primită de mai multe ori de Regina Elisabeta la Palatul Buckingham, dar şi în alte reşedinţe ale suvernei”.
În acea perioadă s-a spus că “Charles al Angliei şi Principesa Margareta de România s-au întâlnit recent în cadrul mai multor evenimente sociale şi, după ce au stat îndelung de vorbă, au descoperit că au multe gusturi şi înclinaţii în comun. Şi, cel mai important, potrivit unor surse apropiate Curţii engleze, este că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat la o eventuală logodnă dintre fiul său şi fata cea mare a Regelui Mihai.”
De asemenea, numele Principesei a apărut tot în acelaşi an pe o listă a eventualelor logodnice ale Prinţului Charles.
Revista Hola mai scria că o astfel de logodnă ar fi fost realizată „între rude”, din cauza faptului că familiile regale ale Angliei şi ale României sunt înrudite, Charles şi Margareta fiind verişori îndepărtaţi.
Când studia la Edinburgh, Principesa Margareta a avut o idilă cu Gordon Brown, cel care urma să devină primul ministru al Marii Britanii, legătura lor fiind recunoscută public în 2004, în cartea lui Brown.
Principesa declara pentru presa britanică despre relaţia cu Gordon brown faptul că „Era o poveste foarte solidă şi romantică. N-am încetat să-l iubesc nici o clipă, dar, într-o zi, ceva nu mi s-a mai părut în regulă, auzeam doar politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de atenţie”.

Digi24:

Fiecare victorie a lui Donald Trump a fost ca un duş rece pentru cei care nu credeau că are vreo şansă în aceasta bătălie electorală. Pentru că o astfel de posibilitate nu mai este deloc exclusă, tot mai mulţi se întreabă ce ar putea urma pentru Statele Unite. Unul dintre cele mai negre scenarii spune că armata ar putea să nu-i asculte ordinele. Actualul ocupant al fotoliului de la Casa Albă a spus că se îndoiește că Donald Trump va deveni președinte.Forţele armate americane au posibilitatea de a refuza un ordin de la comandantul suprem al armatei dacă acel ordin contravine legilor în vigoare. Avertismentul pentru Donald Trump vine de la fostul director CIA şi NSA, generalul cu patru stele Michael Hayden, după ce prezidenţiabilul republican a vorbit despre uciderea familiilor teroriştilor sau reintroducerea metodelor de tortură, în cadrul interogatoriilor.„Dacă din funcţia de preşedinte va ordona acest lucru (uciderea familiilor teroriştilor, n.r.), forţele armate americane vor refuza să se conformeze. Nu ai voie să urmezi ordine care contravin legilor în vigoare. Ar fi o încălcare a tuturor tratatelor internaţionale în materie de conflicte armate”, a spus generalul Michael Hayden, conform Washington Post.

De asemenea, fostul șef al CIA le-a cerut americanilor să se gândească bine ce alegere fac. „Îl avem pe candidatul Trump, care a atras aproximativ o treime din electoratul republican. Îi înţeleg, sunt furioşi. Sunt multe frustrări. Ei îmbrăţişează un strigăt primar, dar nu poţi guverna cu un strigăt primar. Cred că sunt mulţi americani care se întreabă ce se ascunde dincolo de asta şi cu ce ne-am putea alege de pe urma acestui candidat, dacă va ajunge vreodată preşedinte. Dacă ar guverna precum vorbeşte, aş fi foarte înspăimântat”, a spus Michael Hayden.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.