Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Salman al Arabiei Saudite i-a spus lui Trump că nu știe nimic despre Jamal Khashoggi. Mike Pompeo va merge la Riad pentru a se întâlni cu regele

pbs
Mike Pompeo

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni într-o postare pe Twitter că a vorbit cu regele Salman al Arabiei Saudite, care i-a spus că 'nu ştie' nimic despre soarta jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi, potrivit AFP preluată de Agerpres.

Donald Trump a anunţat de asemenea că îl 'trimite imediat' pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a vorbi direct cu regele Salman, conform dpa.

'Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite care spune că nu ştie ce s-ar fi putut întâmpla cu 'cetăţeanul nostru saudit'', a afirmat Trump în postarea sa pe Twitter. 'Îl trimit imediat pe secretarul de stat să se întâlnească cu regele', a adăugat el.

Arabia Saudită dezminte categoric orice implicare în dispariţia jurnalistului, un critic al prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, care colabora cu ziarul Washington Post şi trăia în Statele Unite din 2017.

Jamal Khashoggi nu a mai fost văzut de când a intrat la 2 octombrie în Consulatul saudit din Istanbul pentru nişte demersuri administrative legate de căsătoria cu o femeie cu cetăţenie turcă.

Potrivit oficialilor turci, Jamal Khashoggi a fost asasinat de agenţi saudiţi.

Preşedintele american, un mare aliat al Arabiei Saudite, a evocat pentru prima oară în cursul weekendului o posibilă implicare a Riadului în dispariţia jurnalistului şi a ameninţat cu 'pedepse severe' regatul wahhabit în cazul în care lucrurile se confirmă.

El s-a declarat pesimist în legătură cu soarta jurnalistului. 'Aşa cum stau lucrurile în prezent, se pare că nu-l vom mai vedea şi este foarte trist', a admis Donald Trump.



Regele Salman i-a spus preşedintelui Trump în timpul convorbirii lor că saudiţii 'lucrează îndeaproape cu Turcia pentru a găsi un răspuns', potrivit tweet-ului preşedintelui SUA.

Autorităţile turce urmau să efectueze luni o percheziţie la consulatul saudit din Istanbul, la două săptămâni de la dispariţia lui Jamal Khashoggi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.