Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, în capela St. George a Castelului Windsor

regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (18:30 GMT), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, la sfârşitul ceremoniilor funerare de stat ce vor fi organizate în cursul dimineţii, a anunţat joi Palatul Buckingham, transmite AFP.

Vineri seară, de asemenea de la ora 18:30 GMT, copiii reginei, inclusiv regele Charles al III-lea, se vor aduna pentru un priveghi la sicriul suveranei decedate la data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, în Scoţia.

Aproximativ 2000 de persoane, printre care lideri politici şi capete încoronate, se vor aduna luni la Westminster Abbey din Londra pentru a-şi lua adio de la regina Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Angliei. Funeraliile de stat, primele organizate după moartea lui Winston Chruchill în 1965, vor începe la ora 10:00 GMT (ora locală 11:00).

După funeraliile de stat, sicriul va fi pus din nou pe afetul de tun şi va fi purtat prin Londra până la Wellington Arch, la Hyde Park Corner. De acolo, sicriul va fi pus într-un dric în care îşi va continua drumul spre Windsor.

Aproximativ 800 de persoane, printre care membri ai personalului reginei şi personalul care se ocupă de Castelul Windsor, vor asista la un serviciu religios ce va începe la ora locală 16:00 în capela St. George de la Castelul Windsor, potrivit Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de ducele de Edinburgh în Capela Memorială a regelui George al VI-lea, o anexă a Capelei St. George. Înmormântarea, oficiată de Decanul de Windsor şi la care vor participa doar regele şi membrii familiei regale, va rămâne complet privată, fără accesul fotografilor sau al camerelor de luat vederi, fiind considerată "o ocazie de familie profund personală".

În capela St. George se află şi rămăşiţele tatălui şi mamei reginei, precum şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret. Sicriul prinţului Philip, aflat deocamdată în cavoul regal, va fi mutat în capelă pentru a fi alături de soţia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.