Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ a reginei Elisabeta a II-a: I-a retras unei mari vedete titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

evz.ro
regina elisabeta

Regina Elizabeth II a anulat titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic acordat lui Harvey Weinstein, fost producător de film, închis pentru viol şi agresiune sexuală, informează BBC.

Un anunţ oficial publicat în The London Gazette confirmă că regina a anulat titlul lui de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Decizia a fost luată la o întâlnire recentă a Honours Forfeiture Committee, care este independent de Guvern. Acesta se întruneşte când trebuie să analizeze dacă cei recompensaţi cu distincţiile sunt vinovaţi de comportament „considerat că discreditează sistemul de distincţii”.

Harvey Weinstein, care a produs între altele filme ca „Shakespeare in Love” şi „Pulp Fiction”, a primit distincţia în 2004.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

În luna martie a acestui an, el a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. Primele dezvăluiri au fost făcute în New York Times, în octombrie 2017, când mai multe femei l-au acuzat de abuz şi hărţuire. Ulterior, zeci de acuzaţii au fost formulate pe numele lui.

Între cei cărora le-a fost retrasă în trecut distincţia se numără vedeta de televiziune Rolf Harris - în 2015, după ce a fost închis în urma mai multor atacuri indecente, şi Fred Goodwin, fost director executiv al Royal Bank of Scotland - în 2012, fiind considerat responsabil pentru colapsul băncii.

Harvey Weinstein urmează să fie judecat în Los Angeles.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.