Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei va fi supusă unei intervenţii chirurgicale la spate

Rador
Regina Margareta a II-a

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, în vârstă de 82 de ani, se confruntă cu probleme la spate şi va "fi supusă unei operaţii majore" la sfârşitul acestei luni, a anunţat miercuri Casa Regală, potrivit AFP.

Operaţia este programată pentru 22 februarie la Rigshospitalet, principalul spital din Copenhaga, unde va fi internată regina, informează Agerpres.

"Ea va fi urmată de o recuperare mai lungă", a precizat palatul într-un comunicat.

Potrivit Casei Regale, Margrethe a II-a, aflată pe tronul Danemarcei de 51 de ani, suferă de o problemă de spate de lungă durată, iar recent durerile sale s-au agravat.

Pe perioada convalescenţei, a cărei durată nu a fost precizată, "un anumit număr de evenimente din programul oficial vor fi amânate, anulate sau preluate de alţi membri ai familiei regale", a precizat palatul.

La sfârşitul săptămânii trecute, suverana şi-a anulat participarea la un eveniment înainte de a renunţa luni la o vacanţă în Norvegia, relatase săptămânalul Billed-Bladet.

Rămasă văduvă în 2018, această intelectuală poliglotă a contribuit la modernizarea treptată a monarhiei.

"Voi rămâne pe tron până când voi cădea de pe el", a avertizat regina, o fumătoare înveterată, întotdeauna îmbrăcată foarte elegant.

Singura regină domnitoare din Europa, Margrethe a II-a este extrem de populară. Peste 80% dintre danezi se declară monarhişti şi au venit cu miile pentru a sărbători anul trecut împlinirea a 50 de ani de domnie. O ocazie pentru familia regală de a-şi demonstra unitatea, după o dispută publică între regină şi fiul ei cel mai tânăr, prinţul Joachim, în urma retragerii titlurilor princiare celor patru copii ai acestuia din urmă, pe care prinţul a văzut-o ca pe o jignire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.