Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorii Benh Zeitlin şi Kirill Mikhanovski sunt printre invitaţii ediţiei de anul acesta a American Independent Film Festival de la Bucureşti

https://www.americanindependentfilmawards.com/
american independent film

Regizorii Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovski, Merawi Gerima, Courtney Stephens şi Pacho Velez se numără între invitaţii ediţiei de anul acesta a American Independent Film Festival de la Bucureşti, potrivit news.ro.

Toate proiecţiile din cadrul American Independent Film Festival (14 - 20 septembrie) vor avea loc în aer liber.

Proiecţiile din Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României se mută în curtea de onoare a muzeului. Festivalul are loc şi la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber şi o serie de proiecţii sunt programate la Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping şi Event Park Snagov.

Invitaţii ediţiei sunt regizorii Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovski, Merawi Gerima, Courtney Stephens şi Pacho Velez, care vor participa la sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul via Skype.

Vor avea loc două evenimente online, prin Zoom: masterclass susţinut de Benh Zeitlin şi „Cinema After the Pandemics”, discuţie profesională cu Ryan Werner, Senior Executive Cinetic Media. Participarea la acestea două este gratuită, înscrierile se fac pe filmedefestival.ro.

Citește și: DOCUMENTE EXPLOZIVE - Apa pretins potabilă de la fântânile publice din Sectorul 2 NU ESTE POTABILĂ! Conține microbacterii peste limita legală, inclusiv E-Coli

După proiecţia comediei „Give Me Liberty” (succes de public şi de critică la festivalurile de la Sundance şi Cannes), regizorul Kirill Mikhanovski va dialoga cu publicul prin Skype, pe 15 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului - în aer liber.

Tot prin Skype va coversa cu spectatorii şi regizorul american Benh Zeitlin, prezent în festival cu două filme – „Beasts of the Southern Wild” şi recentul „Wendy”, pe 18 septembrie, după vizionarea de la Muzeul Naţional de Artă al României.

Pe 17 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, regizorul Merawi Gerima, va povesti, tot prin Skype, despre geneza filmului „Residue”, debutul său în lungmetraj, prezentat zilele acestea în premieră modială la Festivalul de la Veneţia, în secţiunea Giornate degli Autori.

AIFF prezintă anul acesta două filme documentare în secţiunea Docs of The Day: „The American Sector”, de Courtney Stephens şi Pacho Velez, despre Zidul Berlinului. Stephens şi Velez, via Skype, vor dialoga cu publicul după proiecţia filmului de la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, din 16 septembrie.

Al doilea documentar prezent în selecţie este „The Biggest Little Farm”, regizat de John Chester (Premiul Publicului la Festivalul de la Toronto), care prezintă exodul orăşenilor către zona rurală.

Proiecţii speciale

În „The Last Vermeer” (regia, Dan Friedkin, 2019, proiectat la festivalurile de la Toronto şi Telluride), un soldat investighează un renumit artist olandez acuzat că ar fi colaborat cu naziştii.

AIFF îl omagiază pe compozitorul Ennio Morricone prin proiecţia filmului „The Hateful Eight”, regizat de Quentin Tarantino, la Cinema Drive-in din Militari Shopping.

„Lost In Translation”, de Sofia Coppola, cu Scarlett Johansson şi Bill Murray în distribuţie, premiat cu Oscar pentru „cel mai bun scenariu” va fi proiectat dumincă, ora 22: 30, de la Cinema Muzeul Ţăranului.

Programul proiecţiilor şi noutăţile despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro.

Biletele pentru proiecţiile de la Muzeul Naţional de Artă al României - curtea de onoare, Cinema Muzeul Ţăranului - în aer liber şi Mercato Kultur sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

Asociaţia Cinemascop donează toate încasările care îi revin din biletele vândute pentru filmele din aceste spaţii către programele de lectură pentru copii defavorizaţi organizate de Asociaţia OvidiuRO.

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, finanţat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.