Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Oliver Stone: Statele Unite trebuie să înceteze campania împotriva Rusiei, este o cale sinucigașă

vestidinrusia.ro
Oliver Stone

Regizorul american Oliver Stone, scenarist și producător, deținător a trei premii Oscar, consideră că Statele Unite trebuie să înceteze campania împotriva Rusiei și să nu năzuiască să devină singura putere ce controlează lumea, relatează RIA Novosti.

”De o bună bucată de timp, se duce o campanie, un război împotriva Rusiei. În Statele Unite, el a reînceput cam prin 2006-2007, când el (președintele Rusiei, Vladimir Putin) a rostit acel discurs la Munchen”, a afirmat regizorul într-un interviu online acordat cotidianului Washington Post.

În discursul său de la Munchen, Putin a declarat că o lume unipolară nu numai că este inacceptabilă, dar imposibilă la modul general. Și a mai spus că SUA impun altor state interesele lor în toate domeniile. În opinia lui Stone, nu există nici un motiv pentru a acuza Rusia de agresiune.

”Dar eu consider că, în realitate, nu există dovezi ale agresivității Rusiei. De fapt, agresivitatea provine de la forțele NATO, care au înconjurat Rusia și care, pentru că veni vorba, înconjoară China. Este un punct semnificativ în politică. Uriaș. De o importanță uriașă”, a subliniat el.

”Trebuie să avem în Statele Unite oameni care să se pronunțe pentru pace, ca să fim parteneri cu restul lumii, să ne împăcăm cu China, să ne împăcăm cu Rusia și așa mai departe. Trebuie să ne schimbăm punctul de vedere, pentru că noi încă năzuim să devenim singura putere din lume care controlează lumea. Nu trebuie să continuăm să urmăm această cale. Este o cale sinucigașă”, crede Stone.

Regizorul consideră că mulți americani susțin punctul lui de vedere, dar politicieni cu asemenea păreri nu înving niciodată în alegeri, pentru că sunt luați în derâdere de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.