Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli de ingrijire a unei saltele de pat

facebook.com
saltea

Salteaua poate fi unul dintre cele predispuse obiecte la aparitia microbilor si a acarienilor. Trebuie sa fie ingrijita intr-un mod corespunzator pentru a rezista cat mai mult timp si pentru a preveni imbolnavirea celor care o folosesc.

Multi oameni nu au obiceiul sa curete salteaua la o anumita perioada de timp, motiv pentru care pot aparea alergiile sau rinitele alergice. Ambele sunt boli ale sistemului respirator si ingreuneaza buna functionare a organismului oricarui individ.

content-image

Potrivit EXPERT-SALTELE.ro o saltea trebuie curatata cel putin o data la 2-3 luni pentru un somn linistit si pentru o atmosfera placuta in camera. Intregul proces dureaza foarte putin si nu necesita eforturi considerabile. La urmatoare curatenie generala salteaua trebuie sa faca parte din acest ritual si nu trebuie ocolita sub nicio forma.

 

Cum se ingrijeste corect o saltea

Sunt doar cateva modalitati simple prin care o saltea poate fi ingrijita:

-          In primul rand, cel putin de 2 ori pe an trebuie aerisita. Fie scoasa pe balcon, fie pusa in curte, o saltea trebuie sa stea la aer pentru a permite curetilor de aer sa patrunda in interior.

-          In al doilea rand trebuie aspirata. Preferabil la fiecare schimbare de asternut ar trebui pus si aspiratorul pe saltea. In felul acesta, orice urma de praf este eliminata. Se stie ca praful este dusmanul oamenilor, asa ca nu are ce cauta mai ales pe suprafata unei saltele unde se doarme.

content-imageAlte sfaturi de ajutor:

-          In timp unele saltele pot capata o nuanta galbuie. In acest caz se pot folosi detergenti speciali care sa elimine orice urma de pata. Se mai poate creea o solutie pe baza de otel care ajuta si la eliminarea mirosurilor. Odata impregnate intr-un material sunt destul de greu de scos asa ca otelul anihileaza orice urma de miros. Nimeni nu isi doreste ca lucrurile din jur sa aiba un miros greu de suportat.

-          In cazul folosirii oricarei solutii de curatare este necesara uscarea suprafetei cat mai repede pentru a nu patrunde umezeala in interiorul saltelei. Aceasta trebuie ferita de orice fel de lichid pentru ca se poate deteriora materialul din interior.

-          Exista saltele care au o husa detasabila ceea ce vine in sprijinul procesului de ingrijire pentru ca se poate scoate cu usurinta si poate fi introdusa in masina de spalat. Se spala cu detergent normal de haine la 40 de grade fara nicio problema.

-          In cazul saltelelor cu arcuri este necesar ca o data la 6 luni sa fie intoarse pe partea cealalta. In felul acesta punctele de presiune sunt mutate, iar durata de viata a saltelei se prelungeste. De evitat sarirea in pat pentru ca arcurile se deterioreaza foarte repede.

content-image

-          Saltele cu spuma trebuie ferite pe cat posibil de orice urma de umezeala pentru ca materialul din interior isi poate pierde forma si nu se mai muleaza dupa corpul proprietarului. In cazul saltelelor speciale este nevoie de o ingrijire mai atenta pentru a beneficia cat mai mult timp de forma lor optima.

-          In cazul in care in pat dorm persoane foarte batrane sau copii mici se poate pune deasupra saltelei o protectie impermeabila care sa preintampine accidentele care pot aparea in timpul noptii si nu numai. Se gasesc fie in farmacii, fie in magazinele care comercializeaza saltelele si accesorii pentru saltele.

Cu putina atentie o saltea isi poate prelungi viata pana la 10-12 ani fara nicio problema. Atat timp cat este intretinuta nu ar trebui sa existe motive de stres. In plus, curatarea periodica ajuta si la eliminarea acarienilor si a urmelor de praf. Toti oamenii isi doresc sa traiasca intr-un mediu curat, asa ca salteaua nu ar trebui sa fie neglijata

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.