Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu şi Elena Udrea nu vor fi audiaţi la ICCJ în dosarul Alinei Bica - Relaţia Tender-SRI rămâne UN MISTER

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a stabilit, definitiv, să nu îi audieze pe fostul şef al statului , Traian Băsescu, pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea şi pe omul de afaceri Marian Iancu, în dosarul Alinei Bica, care susţine că cei trei cunosc detalii despre o pretinsă acoperire a omului de afaceri Ovidiu Tender de către Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Aceasta este ultima oară când Bica poate face această cerere, cazul său aflându-se în faza finală.

În 23 septembrie instanţa supremă a rămas în pronunţare pe cererea de probe a Alinei Bica în dosarul în care este judecată pentru pretinse fapte de corupție în legătură cu modalitatea în care au fost retrași procurori de ședințp din dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender.

După deliberări instanţa supremă a stabilit: "I. Admite, în parte, cererea de probe formulată de apelanta inculpată Bica Alina Mihaela şi încuviinţează reaudierea martorilor Mirel Rădescu, Mihail Udroiu, Silvia Ştefănescu şi Claudia Curelaru. Respinge celelalte solicitări de probatorii vizând proba testimonială şi administrarea probei cu înscrisuri. II.Respinge solicitarea de administrare a probei testimoniale solicitată de parchet."

Cei mai importanți martori ceruți de apărare fostei șefe a DIICOT sunt fostul președinte al României, Traian Băsescu, fostul ministru Elena Udrea și omul de afaceri Marian Iancu.

Citeşte şi: Udrea, Băsescu și Iancu, ceruți martori în dosarul Alinei Bica pe relația cu Tender - Chemați să spună dacă omul de afaceri era protejat de SRI

Martorul Iancu, spunea apărarea Alinei Bica, ar putea oferi detalii despre interesul avut de SRI față de omul de afaceri Ovidiu Tender, respectiv că deținea acțiuni la o exploatare de diamante din Africa.

Despre Traian Băsescu, spune avocatul Alinei Bica, poate confirma sau nu declarațiile primilor doi, el fiind ultimul personaj pe linie decizională.

”Elena Udrea, e legată de apărarea lui Bica, respectiv că inițiativa de a se cere pedeapsă cu suspendare a fost discutată la nivelul SRI și apoi a fost aprobat la vârful administrației prezidențiale.... Marian Iancu, să spună ce știe de deținerea unor acțiuni de către Tender la companii din Africa de exploatare diamante și .... Traian Băsescu, poate confirma că Ovidiu Tender înfăptuia interese naționale astfel, că era necesară protejarea sa”, a explicat apărătorul fostei șefe a DIICOT.

Față de această cerere a avocaților procurorul DNA a fost în dezacord și a arătat că ea nu conturează probe privind acuzațiilre de abuz aduse Alinei Bica ci probe privind persoana lui Ovidiu Tender.

”Nu e relevantă audierea celor trei. Se cere audierea lor pentru stabilirea legitimității operațiunilor lui Tender în Africa nu privind legitimitatea faptelor inculpatei Alina Bica”, a explicat scurt magistratul. Instanța supremă a rămas luni în pronunțare privind cererile de apărare făcute, luni, în dosarul în care se rejudecă apelul din dosarul Alinei Bica în care aceasta este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.