Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remaniere sau restructurare? Viorica Dăncilă pare indecisă: 'Vom vedea la primul CEx cum vor evolua lucrurile'

dancila viorica

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă merge în continuare pe ideea remanierii guvernamentale, în condițiile în care PSD ar vrea restructurarea, că rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile în primul CEx. Premierul a precizat că importante acum sunt alegerile europarlamentare.

„Nu am mai discutat la Comitetul Executiv național despre acest aspect. Cred că pentru noi acum sunt importante alegerile europarlamentare. Este foarte important să ne susținem candidații, pe Natalia Intotero din această regiune. Cred că acesta este primul obiectiv. Vom vedea cum vor evolua discuțiile în primul Comitet Executiv național”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică la Lupeni, conform Mediafax.

Șeful Executivului afirma, vineri, că așteaptă motivarea președintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniștri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Gigi Becali, ieșire explozivă înainte de vizita Suveranului Pontif: 'Nu mă interesează pe mine că vine Papa. Pe mine mă interesează Patriarhul meu Daniel'

Mare parte dintre social-democrați vor o restructurare a Guvernului prin votul Parlamentului. Referitor la subiect, Liviu Dragnea declara, pe 25 aprilie, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Propunerile de remaniere, refuzate de președinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.