Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Cernea se plânge că parlamentarii îi pun bețe în roate

Remus Cernea

Deputatul Remus Cernea anunță că în ciuda piedicilor pe care i le pun colegii de breaslă va continua să militeze și să dezbată proiectul de lege prin care ar urma să fie recunoscut parteneriatul civil.

”În ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților din 8 februarie a.c. fără nici un fel de luări de cuvânt contra acestei solicitări, s-a votat împotriva acordării sălii 'Drepturilor omului' pentru organizarea unui eveniment al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale...În speranța că a fost vorba, poate, de o regretabilă eroare, voi amâna evenimentul și voi relua procedura de obținere a sălii ”Drepturilor omului” pentru a derula conferința în ziua de luni, 29 februarie, a anunțat deputatul printr-un comunicat de presă.

Remus Cernea reamintește că recent Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că toate statele membre ale Consiliului Europei au obligația să acorde o formă de recunoaștere legală (fie sub forma parteneriatului civil, fie sub forma căsătoriei) a cuplurilor formate din persoane de același sex.

”România este una dintre ultimele țări membre ale Uniunii Europene care încă nu au legiferat în acest sens. Propunerea legislativă pe care o voi redepune, în curând, pe agenda parlamentului este, așadar, necesară pentru România și se referă atât la cuplurile formate din persoane heterosexuale, cât și la cupluri LGBT, așa cum se întâmplă, spre exemplu, și în Franța, începând cu anul 1999. Parteneriatul civil este un contract încheiat în fața unui notar public, fără nici un fel de discriminare, între două persoane adulte de sex diferit ori de același sex, care consimt să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi. (...)”, mai arată deputatul.

Citește și Deputații au respins cererea comunităţii gay de a primi gratuit o sală pentru o dezbatere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.