Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Mihalcea (PSD), fost manager al Spitalului Colentina, siderat de cum a decurs transformarea spitalului Foișor: 'Bâlbele costă vieți! Cine și le asumă?'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Spitalul Foișor

Deputatul PSD Remus Mihalcea, fost manager al Spitalului Colentina, susține că evacuarea unui spital și transformarea nu se poate face peste noapte, ci calculat pe etape.

Citește și: Florin Cîțu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: 'Aceste decizii nu se discută, ele o să fie anunțate. Să vedem dacă mai este onoare în România'

„Ce s-a întâmplat vineri seara la Spitalul Foișor este de neacceptat și total inuman. În nicio țară din lume nu există spitale exclusiv COVID și nici în România nu ar trebui luate astfel de decizii.

Da, situația sanitară din țara noastră este critică! Sunt foarte mulți pacienți internați în secțiile de ATI și mulți alții care așteaptă în ambulanțe și pe holurile spitalelor în speranța eliberării unui loc, pentru a avea o șansă la viață. Nu mai există locuri pentru toți cei care sunt infectați cu SARS-CoV-2 și care au nevoie de Terapie Intensivă! Acesta este adevărul cutremurător care definește momentul actual.

Eu am fost mai bine de un an manager al unui spital transformat în spital suport COVID. Am fost numit în funcție de Gabriela Firea. Dar la momentul în care s-a luat decizia transformării spitalului în spital suport COVID, am avut sprijinul ministrului Tătaru, deși face parte din PNL, și al DSP. Operațiunea de transformare și organizarea circuitelor a durat, în total, 3 săptămâni, aceasta presupunând construirea de pereți din rigips și geamuri termopan, precum și multe alte aspecte. Transferul pacienților a durat două zile, pentru că vorbim de pacienți, nu de conserve de pește.

Și mă întreb: în calitate de conducător al ministerului Sănătății, deci, implicit bun cunoscător al mersului lucrurilor, cum poți să ceri unui manager de spital să evacueze vineri seara un întreg spital în doar 8 ore?

Apoi, într-o ipocrizie și o neasumare totală, având tot efectivul de partid în spatele său, încearcă să arunce vina pentru tot ce s-a întâmplat în acea noapte pe managerul spitalului Foișor și pe conducerea ASSMB.

În tot acest timp, de când situația din spitale a devenit critică, ministerul Sănătății nu a reușit să pregătească din timp planuri de creștere a capacității de tratament la ATI, deși, de cel puțin 3 săptămâni este arhicunoscută evoluția nefericită a situației.

Toate bâlbele și gafele noii echipe care conduce ministerul sănătății costă vieți! Cine și le asumă?

Evacuarea unui spital și transformarea nu se poate face peste noapte, ci calculat pe etape bine determinate și, mai ales, conform reglementărilor legale, domnule ministru!

În acest moment secția de ATI de la Spitalul Foișor aproape s-a umplut. Au fost duși 18 pacienți la terapie intensivă (4 intubați, 14 CPAP). Alți 6 bolnavi sunt în celelalte secții. Avem un plan sau așteptăm încă o vineri seara să evacuăm de urgență un alt spital?

Îmi exprim regretul și sprijinul pentru toți pacienții care au trecut prin clipe greu de descris și solidaritatea pentru dl prof. Stoica, pentru că a pus interesul pacienților mai presus de ordinele ministrului Sănătății”, a spus deputatul PSD Remus Mihalcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.