Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Pricopie, după ce Sorin Cîmpeanu a redevenit prin vot SECRET șeful rectorilor: 'Anexarea instituțiilor de învățământ superior la interesele de partid'

Inquam Photos / Octav Ganea
Remus Pricopie

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, a fost ales, vineri, pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), prin vot secret, cu 68 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, cel care înainte de reuniunea colegilor din CNR susținea că acesta nu este statutară, solicitând şi revocarea tuturor actelor emise de acest for după luna mai, a reacționat după realegerea lui Cîmpeanu. Pricopie spune că noii membri ai conducerii CNR se vor regăsi pe listele PNL pentru parlamentare, la alegerile din 6 decembrie.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

”Explicația a ceea ce s-a întâmplat astăzi la întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) de la Brașov o vom avea atunci când vom vedea câți dintre cei care au fost aleși în noua conducere #CNR se vor regăsi pe listele electorale la alegerile parlamentare din decembrie.

Astăzi avem patru politicieni rectori, senatori și deputați. Dacă nu va exista o reacție fermă a opiniei publice, pe de o parte, și a instituțiilor statului, pe de altă parte, pentru respectarea legii, astfel încât universitățile să rămână spații autonome de gândire și educație, independente de politică, în decembrie o să avem în Parlamentul României 12-16 rectori politicieni, adică se va consfinți anexarea instituțiilor de învățământ superior la interesele de partid.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

#SNSPA va continua demersurile legale deja declanșate, pentru a demonstra faptul că un rector trebuie să se ocupe de universitate, nu de politică, iar cei care dețin mandate politice se află în conflict de interese și în incompatibilitate.”, e mesajul lui Remus Pricopie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.