Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber, în PE, către Iohannis: Ați omis să menționați abuzurile din timpul mandatului dumneavoastră săvârșite în numele luptei împotriva corupției

renate weber

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a vorbit în Parlamentul European despre protocolul dintre SRI și Parchetul General semnat în 2016, catalogându-l drept unul dintre abuzurile săvârșite în timpul mandatului lui Klaus Iohannis. Europarlamentarul i-a cerut presedintelui Romaniei sa isi asume responsabilitatea pentru presupusele abuzuri.

"Ați omis sa mentionati abuzurile savarsite in timp mandat in numele unei cauze corecte, lupta impotriva coruptiei, dar care, din pacate, a fost folosita pentru jocuri de putere", a declarat Renate Weber.

Europarlamentarul a făcut referire la protocolul încheiate între SRI și Parchetul General în anul 2016, menționând că prin acest acord procurorii deveneau "supușii SRI".

"O consecinta a fost situatia a zeci de procurori si judecatori, inclusiv de la CCR, hartuiti ani de zile pe baza unor fapte inexistente. Asumati-va aceasta responsabilitate ca sa fim siguri ca abuzurile nu se vor mai repeta", a mai spus Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.