DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Reorganizări în Guvern: O structură-umbrelă pentru marile investiții, în subordinea lui Nicolae Ciucă, se află în planurile Executivului

gov.ro
Guvern

În aparatul de lucru de lucru al Guvernului se va înființa un departament special pentru monitorizarea programelor de investiții finanțate din fonduri publice, potrivit unui act normativ pregătit de Executiv.

„Departamentul pentru evaluarea și monitorizarea programelor de finanțare și a politicilor publice” va avea 25 de angajați și este gândit ca o structură fără personalitate juridică care funcționează în subordinea prim-ministrului, potrivit documentului consultat de ȘTIRIPESURSE.RO.

Noua structură va avea sediul în Guvern și ar urma să fie condusă de un secretar de stat, numit și eliberat din funcție prin decizie a premierului.

Departamentul va avea ca atribuții principale monitorizarea și evaluarea „programelor cu finanțare din fonduri publice” și a „proiectelor majore de investiții publice”

În realizarea atribuțiilor sale, structura va putea cere autorităţilor administraţiei publice centrale, precum și entităților aflate în coordonarea/subordinea/sub autoritatea acestora, date și informări care au relevanță în domeniul propriu de activitate.

Departamentul poate organiza întâlniri/ședințe de lucru/dezbateri cu reprezentanți ai unor instituții și organisme de drept public având responsabilități în domeniul de competență.

Departamentul prezintă prim-ministrului, lunar sau ori de câte ori este necesar, rapoarte, analize, sinteze sau informări, conform domeniului de competență.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.