Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții întreprinderilor mari și mijlocii din Rusia consideră că a fost depășită criza provocată de COVID-19

vestidinrusia.ro
Rusia oameni strada cladiri turisti

Reprezentanții întreprinderilor mari și mijlocii din Rusia sunt optimiști în privința perspectivelor financiare ale companiilor lor. Este concluzia unui sondaj de opinie realizat de firma Deloitte și preluat de publicația RBK.

Potrivit RBK, dintre cei 76 de directori financiari intervievați, mai mult de jumătate (56%) au evaluat optimist perspectivele financiare ale companiilor lor. În același timp, nivelul de pesimism s-a redus până la 4% (cea mai coborâtă valoare din întreaga perioadă de observație, începând din 2015).

Sondajul în cauză se efectuează de două ori pe an. Comparativ cu indicii ultimului sondaj, cota evaluărilor optimiste a fost de 46%, iar cea pesimistă, de 21%, menționează RBK.

Potrivit datelor sondajului, 82% dintre repondenți se așteaptă la o creștere a veniturilor în prima jumătate a anului 2021 (în a doua jumătate a anului trecut, doar 40% dintre repondenți sperau la o creștere).

Aproximativ 65% dintre companii au anunțat că au revenit la nivelul de încasări înregistrat înainte de izbucnirea crizei provocate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau chiar l-au depășit. În același timp, 49% dintre participanții la chestionar au recunoscut că se așteaptă la o creștere a profitului operațional (în ultimul sondaj, acest procent a fost de 30%).

RBK precizează că sondajul Deloitte se efectuează printre întreprinderile mari (87% dintre repondenți reprezintă companii cu încasări de peste 2 miliarde de ruble) și mijlocii (au fost chestionate circa zece companii din această categorie), în condițiile în care cele mai afectate în perioada pandemiei au fost întreprinderile mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.