Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții ISU, după tragedia din blocul din Timișoara: 'S-a constatat prezența unei substanțe neurotoxice'

Inquam Photos / Virgil Simonescu
chimic accident

Reprezentanții ISU Timiș susțin că specialiștii au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului din Timișoara în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-ar fi făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare, anunță MEDIAFAX.

„În urma efectuării primei cercetări chimice s-a constatat faptul că pe casa scării, între etajele 3 și 4, s-a constatat prezența slabă a unei substanțe neurotoxice, fapt pentru care s-a descins în celelalte trei apartamente, de la etajul 4, unde au fost înregistrate și decesele. Acolo s-au constatat niveluri slabe de substanță neurotoxică, iar la etajul 3 un nivel mediu”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

De asemenea, reprezentanții ISU Timiș au precizat că sunt făcute verificări și la alte două lacații unde s-au făcut deratizări, fiind vorba de un restaurant și un club.

„În aceste locații a început deplasarea echipajului CRBN din cadrul ISU, nu au fost menționate persoane care să fie intoxicate. Dar, pentru a preîntâmpina orice astfel de situație, localurile sunt închise”, au mai anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Reprezentanții DSP Timiș au anunțat, la rândul lor, că verifică dacă firma care a efectuat deratizarea a anunțat locatarii despre această acțiune.

„Substanțele utilizate trebuie să fie avizate sanitar, fitosanitar și sigur vom verifica acest lucru. Vom verifica spațiile de depozitare ale acestor substanțe. În primul rând, această firmă trebuia să anunțe populația, vom verifica dacă a făcut acest lucru”, a Cornelia Cișmaș-Malac, directorul DSP Timiș.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Inițial, victimele au chemat Ambulanța, deoarece prezentau tulburări digestive, dar au refuzat să fie duse la spital. Ambulanța a sesizat apoi autoritățile pentru că a fost chemată de mai multe ori la aceeași adresă. Purtătorul de cuvânt al Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu, declara pentru MEDIAFAX că la spital sunt alți 3 copii cu simptomele unei intoxicații.

Șeful IPJ Timiș, Aurelian Alin Petecel, a anunțat luni că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.