Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentaţii Peluzei Cătălin Hîldan au anunţat că au negociat cu reprezentanții Guvernului construirea unui stadion cu 33.000 de locuri

Reprezentaţii Peluzei "Cătălin Hîldan" au anunţat, luni, pe pagina de Facebook, că au avut mai multe întâlniri cu reprezentaţi din cadrul Guvernului şi CNI, iar, cu ajutorul lui Mircea Lucescu, se va construi un stadion nou de 33.000 de locuri, potrivit news.ro.

"În luna iunie, ProgramDDB a creat o echipă de lucru care se ocupă de problema Stadionului Dinamo. Echipa este formată din profesionişti, conducători de companii, specialişti din mai multe domenii şi avocaţi. Primul pas a fost solicitarea unei audienţe la CNI, unde echipa DDB a fost primită de directorul de investiţii Adrian Cefalan. S-a discutat despre blocajul birocratic şi despre motivele pentru care nu s-au putut demara lucrarile pe amplasamentul actual. După acastă primă întâlnire, am primit o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, membru Elită al Programului DDB, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a-l convinge să-şi îndrepte atenţia către clubul cu cea mai activă şi organizată comunitate de suporteri. Au urmat alte două workshop-uri, la care, pe lângă echipa DDB şi reprezentantul CNI, au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu împreună cu reprezentatnul departamentului de urbanism şi arhitectul care se va ocupa de proiectul stadionului. Reprezentanţii suporterilor au prezentat opţiunile legate de amplasarea stadionului şi au fost analizate chestiunile legale pentru deblocarea proiectului", anunţă Peluza Cătălin Hîldan.

Potrivit sursei citate, noua locaţie acoperă zona velodromului şi se întinde, cu tot cu spaţiile pentru parcare, până aproape de actualul stadion. Ţinând cont de spaţiul extins pentru amplasarea noului stadion, reprezentanţii DDB au solicitat o examinarea a unei variante de stadion cu o capacitate de 33.000, propunerea care a rămas în picioare după evaluarea din partea specialiştilor.

Citește și: Ex-director IML, Vladimir Beliș, atrage atenția: Autopsia în cazul COVID-19 ar trebui să fie obligatorie din două motive

De asemenea, s-a convenit că noua arenă va fi fără pistă de atletism, dar va îngloba alte secţii sportive, cum ar fi tir şi box, discipline ale căror structuri actuale ar urma să fie demolate pentru a se face loc stadionului.

"O altă solicitare se referă la acustica stadionului, care trebuie să protejeze zona de locuinţe din vecinătate şi să concentreze sunetul către interior. Am ataşat la această postare memorandumul Asociaţiei Peluza Cătălin Hîldan către Ministerul Afacerilor Interne, în care sunt prezentate argumentele în favoarea demersului nostru. Noua arenă nu va fi doar pentru noi, pentru dinamovişti, ci pentru comunitate. Un spaţiu al sportului şi al culturii, o încumetare arhitecturală care va ridica valoarea întregii zone şi va face ca Floreasca să înflorească. Participarea noastră în ProgramDDB nu trebuie să fie descurajată de situaţia actuală a echipei, ba dimpotrivă, cu cât riscul dispariţiei este mai mare pentru clubul nostru, cu atât ar trebui să fie mai mare şi dorinţa noastră de implicare", a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.