Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Dominicană a plasat capitala şi alte 14 provincii în stare de alertă în fața futunii tropicale Beryl

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Republica Dominicană a plasat luni capitala şi alte 14 provincii în stare de alertă în faţa ploilor torenţiale provocate de furtuna tropicală Beryl care vor începe să cadă de luni după-amiază, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Echipele de intervenţie şi serviciul meteo au informat că fenomenul va scădea în intensitate, aducând ploi de peste 100 de milimetri în unele zonele urbane. 

Directoarea Oficiului de meteorologie, Gloria Ceballos, a declarat la o conferinţă de presă că sunt aşteptate descărcări electrice şi rafale de vânt în provinciile din regiunea de sud-est. 

Provinciile plasate în stare de alertă verde (minimă) sunt Distrito Nacional, Santo Domingo şi San Cristóbal (sud); La Vega, Hermanas Mirabal (nord); Maria Trinidad Sanchez, Duarte şi Sanchez Ramirez (nord-est); Bonao (centru); San Pedro de Macoris, Hato Mayor, El Seibo, La Altagracia şi La Romana (est) şi Monte Plata (sud-est). 

Centrul Naţional pentru Uragane (CNH) din SUA a informat în ultimul său buletin de duminică, 21:00 GMT, că furtuna Beryl se îndrepta spre Insulele Barlovento cu 43 de kilometri pe oră şi că ar putea creşte în intensitatea la mijlocul săptămânii.

Citește și: Opoziţia din Turcia face apel la anularea sau amânarea ceremoniei de învestire a preşedintelui, din cauza accidentului de tren

Uraganul Beryl şi-a pierdut din intensitate şi a fost retrogradat, sâmbătă, la nivel de furtună tropicală. Însă Beryl îşi continuă traiectoria spre sud putând aduce luni ploi abundente şi rafale de vânt luni în Insulele Virgine Americane şi vestul Puerto Rico, zone care nu şi-au revenit încă după efectele devastatoare ale uraganului Maria de anul trecut. 

Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane se află sub atenţionare de inundaţii, în vigoare începând de duminică până luni seara, a informat pe Twitter Serviciului Naţional de Meteorologie San Juan. Avertizări de furtună tropicală au fost emise, de asemenea, în Dominica şi Guadelupa. 

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a convocat duminică o întâlnire a Cabinetului la care au participat experţi în meteorologie în vederea pregătirii pentru sosirea furtunii Beryl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.