Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbe Republica Moldova! Parlamentul de la Chișinău se reunește de urgență, Igor Dodon contrazice Curtea Constituțională

adevarul.ro
parlament moldova

Președintele R. Moldova a anunțat în urmă cu câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă, că luni va consulta partidele și că deși Curtea Constituțională spune că este obligat să dizolve Parlamentul, nu va face încă acest lucru, potrivit deschide.md.

„Conform Constituției, președintele poate dizolva Parlamentul doar după consultarea fracțiunilor. Nici o lege nu mă obligă să dizolv azi Parlamentul. Nu voi semna azi decretul. În funcție de situație, luni voi invita pentru consultări fracțiunile, așa cum prevede Constituția. Știu că este decizia CCM care obligă Președintele să dizolve Legislativul. Partidele pot să mai negocieze, poate azi vor găsi compromis”, a declarat președintele.

Deputații ACUM și PSRM convoacă ședința Parlamentului la 12:30.

În aceste momente deputații socialiști se află în clădirea Legislativului. Din imaginile video de la adunarea respectivă se vede cum socialiștii semnează anumite acte, care sunt transmise de la un deputat la altul.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a lansat sambata acuzatii grele: „Considerăm decizia Curții Constituționale de ieri drept tentativă de uzurpare a puterii în stat. Fracțiunea PSRM în deplină componență se afla în Parlamentul Republicii Moldova pentru a continua discuțiile cu BLOCUL ACUM în vederea depășirii crizei politice. Astăzi este o zi decisivă”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Citește și: SURPRIZĂ TOTALĂ Meteorologii au emis prognoza meteo pentru întreaga vară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.