Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Spațiul aerian a fost închis/ O dronă necunoscută a fost detectată - Spațiul s-a redeschis

wikipedia
aeroportul chisinau

Update:

Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă că spațiul aerian a fost redeschis: ”Urmare a ședinței Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, a fost emis un NOTAM de închidere temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova la ora 11.24, 14 februarie, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. La ora 14.47, spațiul aerian a fost redeschis”.

Știrea inițială

Spaţiul aerian al R.Moldova a fost temporar închis din motive de securitate, scrie blogul de specialitate Runway, citat de Deschide.md. Interdicţia ar fi valabilă până la ora 16:00. Contactată de reporterii Deschide.md, Irina Bodolica, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile, a declarat că va reveni în scurt timp cu detalii la acest subiect, scrie News.ro. Conform unor informații pe surse, citate de România TV, o dronă necunoscută ar fi fost detectată în spațiul de zbor din Republica Moldova.

Totuşi, pe pagina Aeroportului Internaţional Chişinău se anunţă că unele curse nu au decolat, iar altele nu au putut ateriza sau nu au mai ajuns la Chişinău, printre acestea aflându-se şi o cursă de la Bucureşti.

Citește și: Zaharova șterge pe jos cu Zelenski: Ucraina încearcă să atragă Republica Moldova în confruntare cu Rusia

Rusia neagă că ar vrea să destabilizeze Republica Moldova:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că Ucraina încearcă să atragă Republica Moldova într-o confruntare dură cu Rusia. Zaharova a comentat declaraţiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora instituţiile din Republica Moldova au confirmat informațiile despre existența ''unui plan al Rusiei de destabilizare a situației din Republica Moldova''.

Comentariul purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a fost postat pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi, la summitul Consiliului European, că a aflat despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de "distrugere" a Republicii Moldova, precizând că a informat-o despre situaţie pe Maia Sandu, preşedintele moldovean, anunță Mediafax.

Zelenski a făcut declarații spectaculoase în summit-ul CE

Prezent la summitul special al Consiliului European, aflat în curs la Bruxelles, Zelenski a afirmat că a informat-o recent pe Maia Sandu despre presupusul plan al Rusiei. "Am informat-o că am interceptat planul de distrugere a Republicii Moldova de către serviciile ruse", a declarat Zelenski, conform traducerii, potrivit agenţiei The Associated Press.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.