Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zaharova șterge pe jos cu Zelenski: Ucraina încearcă să atragă Republica Moldova în confruntare cu Rusia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că Ucraina încearcă să atragă Republica Moldova într-o confruntare dură cu Rusia. Zaharova a comentat declaraţiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit cărora instituţiile din Republica Moldova au confirmat informațiile despre existența ''unui plan al Rusiei de destabilizare a situației din Republica Moldova''.

Comentariul purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a fost postat pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat joi, la summitul Consiliului European, că a aflat despre un presupus plan al serviciilor secrete ruse de "distrugere" a Republicii Moldova, precizând că a informat-o despre situaţie pe Maia Sandu, preşedintele moldovean, anunță Mediafax.

Zelenski a făcut declarații spectaculoase în summit-ul CE

Prezent la summitul special al Consiliului European, aflat în curs la Bruxelles, Zelenski a afirmat că a informat-o recent pe Maia Sandu despre presupusul plan al Rusiei. "Am informat-o că am interceptat planul de distrugere a Republicii Moldova de către serviciile ruse", a declarat Zelenski, conform traducerii, potrivit agenţiei The Associated Press.

Informaţiile arătau "cine, când şi cum" ar acţiona în cadrul planului de "perturbare a democraţiei din Republica Moldova şi de preluare a controlului asupra Republicii Moldova", a subliniat Zelenski, susţinând că planul este asemănător cu cel de ocupare a Ucrainei. Zelenski a precizat însă că nu ştie dacă Moscova a ordonat sau nu aplicarea planului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.