Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa comunistă nord-coreeană, relatări TOTAL diferite față de Occident în urma summitului Trump - Kim

rfi.ro
ziare

Principalele instituții mass-media din Coreea de Nord au relatat într-un mod pozitiv întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un, într-o încercare de a portretiza întâlnirea ca fiind un succes diplomatic al lui Kim.

Citește și: Phenianul dezminte declarațiile lui Trump, potrivit cărora Coreea de Nord ar fi cerut ridicarea totală a sancțiunilor

Presa din Coreea de Nord a informat cu privire la summit-ul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un însă nu a precizat că cei doi lideri nu au ajuns la un acord, scrie The Guardian, informează News.ro.

Agenţia de stat KCNA a oferit o relatare pozitivă a întâlnirii de la Hanoi, susţinând că cele două ţări şi-au întărit „încrederea şi respectul reciproc” şi a descris summit-ul ca fiind un eveniment „de o însemnătate importantă”.

Abordarea presei nord-coreene este în contrast puternic cu relatările din presa internaţională care a pus în evidenţă diferenţele de opinie între Trump şi Kim, care au părăsit summit-ul fără să semneze un acord.

Citește și: Kim Jong-Un se va întâlni vineri cu președintele vietnamez Nguyen Phu Trong

Ziarul sud-coreean JoongAng Daily a descris deznodământul summit-ului ca fiind „un mare şoc”. Colapsul summit-ului „va afecta procesul de pace inter-coreean”, se arată într-un editorial al ziarului, speranţele sud-coreenilor că ridicarea parţială a sancţiunilor SUA ar fi permis Seulului să reia proiecte economice şi de turism cu Nordul fiind acum îngropate.

„Ceea ce confirmă această realitate este că niciun acord este mai bine decât un acord rău. Dacă Nordul ar fi câştigat oferindu-se să desfiinţeze doar facilitatea de la Yongbyon, ar fi putut să inverseze acest curs aşa cum au făcut-o în trecut. Phenianul şi-ar reţine statutul de stat nuclear în timp ce Sudul ar fi rămas aşteptând”, se arată în editorialul ziarului.

KCNA a informat că Trump şi Kim „au apreciat” oportunitatea de a se întâlni din nou, la nouă luni de la primul lor summit şi au salutat „progresul remarcabil” pe care l-au făcut de atunci, conform KCNA Watch.

„Au avut un schimb de opinii constructiv şi sincer în ceea ce priveşte problemele care reies din deschiderea unei noi ere în îmbunătăţirea relaţiilor Coreei de Nord cu SUA în baza unor progrese”, a informat agenţia.

Citește și: Benjamin Netanyahu tună și fulgeră după ce a fost inculpat pentru corupție: 'Acuzaţiile care mă vizează sunt un fapt fără precedent'

Articolul a fost publicat alături de poze cu Trump şi Kim pe primele două pagini ale Rodong Simmun, ziarul oficial al Partidului Muncitorilor Coreei, un indiciu că presa de stat doreşte să portretizeze întâlnirea ca fiind un succes diplomatic al lui Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.