Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Resorturile unui preşedinte pe care deja l-a îngropat toată lumea

hollande

Acesta  este titlul cu care deschide ediția Le Monde dupa apariţia televizată a președintelui François Hollande la postul de televiziune France 2. Interviul are loc într-o perioadă deloc propice pentru François Hollande din punct de vedere al simpatiei electoratului.

Cota de popularitate a preşedintelui este extrem de scăzută. François Hollande a răspuns întrebărilor primite de la cetățenii francezi în contextul în care sondajele arată că 76% dintre francezi cred că Hollande nu ar trebui să candideze pentru un nou mandat anul viitor scrie Le Monde, potrivit rfi.ro.

Mai mult, datele indică faptul că Hollande a atins un nou minim, fiind acum cel mai puțin popular președinte francez din toate timpurile. În intervenția televizată, François Hollande a ținut să dea asigurări francezilor că vor avea o viață mai bună, insistând asupra faptului că politicile pe care le aplică produc și vor produce rezultate în continuare.

The Guardian observă într-un comentariu ca François Hollande nu are probleme doar din cauza stagnării economice şi a ratei mari de şomaj, care a ajuns acum la 10% şi continuă să crească. Imaginea lui Hollande e afectată şi de reforma în domeniul muncii, cea care a scos studenţii în stradă, organizaţi în deja celebra mişcare Nuit debout – în care francezi de stânga, dezamăgiţi de clasa politică ocupă pieţele în timpul nopţii pentru a dezbate viitorul societăţii.

Ales în 2012 cu sloganul "Schimbarea este acum" lui François Hollande îi este destul de greu să se ridice acum la înălţimea promisiunilor făcute în urmă cu 4 ani comentează editorialiştii Le Monde. Tot ei amintesc însă ca Hollande mai are un an la dispoziţie să astupe vidul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.