Restaurantele Consiliului UE au servit, marți, mâncare cu specific românesc, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, a Zilei Naționale și în perspectiva Președinției României la această instituție europeană, anunță Reprezentanța României la Uniunea Europeană, relatează mediafax.
Potrivit sursei citate, în meniu au fost incluse ciorbă de fasole cu afumătură, sarmale, salată de boeuf, ghiveci cu mămăligă, zacuscă și cozonac.
"A fost o surpriză plăcută să descoperim că felurile de mâncare au la bază rețete tradiționale, fiind realizate inclusiv de bucătari români care lucrează la Consiliu. Sunt gusturile savuroase de acasă, de care astăzi s-au bucurat colegii noștri din toate statele membre. Cu mai puțin de o lună înainte de preluarea Președinției Consiliului UE, România este omniprezentă la Bruxelles, iar astăzi principalul element de interes este gastronomia românească", a afirmat Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, precizând că inițiativa a aparținut Consiliului UE.