Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții în mai multe state din Australia din cauza creșterii numărului de cazuri Covid

facebook.com
izolare coronavirus

Mai multe restricţii intră în vigoare la miezul nopţii în anumite regiuni din Australia unde au fost constatate creşteri ale numărului de cazuri de Covid-19, potrivit news.ro.

Cel mai populat stat australian, New South Wales (NSW), a raportat duminică opt noi cazuri de Covid-19, iar statul vecin Victoria o creştere cu trei a totalului, relatează Reuters.

Purtarea măştii în spaţii închise, precum săli de jocuri, saloane de înfrumuseţare şi magazine, a devenit obligatorie în NSW, pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Cazurile au început să se înmulţească aici de la jumătatea lunii decembrie, când au apărut mai multe contaminări în nordul Sydney, unde un sfert de milion de oameni se află în carantină până pe 9 ianuarie. Numărul cazurilor asociate focarului este de 148.

Citește și: BREAKING - Compania Biontech avertizează: imunizarea în cadrul Uniunii Europene este în pericol

Un focar mai mic a apărut în vestul oraşului, cu 13 cazuri. Autorităţile s-au arătat îngrijorate cu privire la înmulţirea lor.

În Victoria, unde toate cazurile sunt legate de acelaşi restaurant din Melbourne, oficialii ancgetează cum s-a răspândit boala dintr-o sursă din NSW.

Victoria are peste 30 de cazuri active şi aici purtarea măştii este obligatorie, iar graniţa cu NSW a fost închisă.

Australia, ţară cu 25 de milioane de locuitori, a evitat o reală criză sanitară prin impunerea unor măsuri stricte încă de la începutul pandemiei. Astfel, aici au fost înregistrate în total puţin peste 28.450 de cazuri şi 909 decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 84,6 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,83 de milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.