Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se rastoarna strategia anti-PSD. Pe jucatori i-au lasat nervii

retrospectiva
RO va prezinta, in fiecare sambata, sumarul celor mai importante evenimente politice interne care au avut loc in saptamana in curs. Iata ce s-a intamplat, pe scurt, in perioada 27 aprilie-3 mai:

Liberalii, parte a unui plan spectaculos in Europa. 

PNL si-a reglat cateva conturi in partid. Organizatia de la Craiova a fost decapitata, pe de alta parte s-a renuntat la sanctionarea lui Daniel Chitoiu. Pe plan european, se contureaza tot mai clar scenariul unei fuziuni PPE-ALDE care i-ar aduce impreuna pe liberali, PDL, PMP, UDMR, PNTCD.

In ceea ce priveste atmosfera din teritoriu, liderii judeteni s-au enervat pe ‘seniori’ ca nu mai ajuta partidul si ameninta cu represalii, iar un lider judetean PNL a fost prins in sediul central al PSD din Kiseleff. La centru, s-a lansat motiunea de cenzura a PNL pe care liberalii o vor depune luna aceasta in Parlament. Ciocniri verbale majore intre marii jucatori Cateva scandaluri uriase au aparut intre Victor Ponta si Elena Udrea, Ilie Sarbu-Traian Basescu, Dan Voiculescu-Traian Basescu, Catalin Predoiu – Victor Ponta, Vasile Blaga-Traian Basescu. Rasturnare pe dreapta dupa 26 mai O schimbare de strategie a fost anuntata de Traian Basescu. Daca pana acum se vorbea despre o alianta a dreptei in turul 2 la prezidentiale, acum se merge spre varianta transarii razboiului prin luna iulie. Anuntul lui Basescu urmeaza sa fie rumegat in perioada urmatoare. Liderii partidelor, chemati la ambasada SUA.  Lideri partidelor politice au fost chemati in plina campanie electorala la ambasada SUA pentru o discutie de statul de drept, combaterea coruptiei si retele mafiote. Scandalul pozelor de campanie PSD. PSD a facut obiectul unei controverse intregi privind originea unor poze cu care face campanie si in care se spune 'Mandri ca suntem romani'. Presa a relatat ca pozele cu lanuri de grau nu sunt din Romania, in timp ce PSD neaga asa ceva. Ministrul Sportului, Gabi Szabo, va candida din partea PSD in Ilfov, pentru un mandat de deputat, iar ministrul Mihnea Costoiu si-a depus candidura pentru un post de senator de Gorj. Basescu si tricoul alb cu PMP. Presedintele Traian Basescu a recurs la o actiune de campanie fara precedent pentru un partid politic. El s-a fotografiat la mare, alaturi de Elena Udrea si alti membri PMP in tricouri albe pe care scrie "VOTE PMP". O surpriza din PMP vine din Timis, acolo unde Daniel Funeriu va candida la Camera Deputatilor. Sondajele rele pentru PNL. O serie de sondaje negre pentru Crin Antonescu au fost lansate pe piata. Intr-unul din ele, liderul PNL nu are nicio sansa in fata lui Ponta, alt sondaj il da pe Crin la egalitate cu Udrea, un sondaj CSCI da PSD la start cu 42%, Arestarea judecatorului Stan Mustata.  Magistratul Stan Mustata a fost arestat fiind acuzat de grup infractional organizat. Judecatorul era implicat intr-un dosar al lui Dan Voiculescu, lucru care l-a facut pe liderul fondator al PC sa depuna o sesizare la Parchet. Diverse. Cristian Diaconescu a plecat de la Palatul Cotroceni intr-un mister total, UNPR a inceput sa stranga semnaturi pentru candidatura lui Victor Ponta, situatia senatorului PSD Marius Isaila a fost amanata in Parlament, dupa ce DNA a cerut arestarea preventiva, iar in cazul unui fost lider PMP, Florin Popescu, deputatii juristi au dat aviz negativ cererii DNA. Ambele cazuri urmeaza sa fie transate in plenurile celor doua camere ale Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.