Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea G7: Zelenski le cere celor mai puternice ţări ale lumii să furnizeze mai multe arme Ucrainei

grupul g7

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut luni ţărilor G7 să furnizeze Ucrainei mai multe arme şi echipamente militare, după aproape nouă luni de la invazia rusă a ţării sale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ucraina are nevoie de tancuri moderne", de "artilerie, tunuri şi obuze", precum şi de "rachete cu rază lungă de acţiune", a menţionat preşedintele Zelenski la reuniunea G7, prin videoconferinţă, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Ucraina are nevoie de "aproximativ două miliarde de metri cubi" de gaz suplimentar pentru a trece iarna, a precizat preşedintele Volodimir Zelenski, după ce Rusia a deteriorat considerabil infrastructura energetică a ţării în ultimii ani.

"Teroarea împotriva centralelor noastre electrice ne-a determinat să folosim mai mult gaz decât ne-am aşteptat. Şi de aceea avem nevoie de un sprijin suplimentar, în această iarnă. Vorbim despre un volum de aproximativ două miliarde de metri cubi de gaz care trebuie achiziţionat suplimentar", a spus el în discursul difuzat prin videoconferinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.