Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenire asupra excluderii Olimpiei Ardelean! Barna: 'E o decizie a conducerii centrale a USR. Nu e nimic de discutat'

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a declarat, sâmbătă, referitor la o posibilă revenire asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid, că nu este nimic de discutat despre acest subiect, având în vedere că a existat o hotărâre în acest sens a Biroului Național al formațiunii.

„În momentul de față există o decizie foarte clară a Biroului Național. Acolo nu este nimic de discutat. Există o cale de atac pe care fosta noastră colegă, dacă crede necesar, poate să o folosească. Dincolo de asta partidul trebuie să își respecte deciziile organelor de conducere”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă, la Digi 24, întrebat dacă ar fi posibilă revenirea asupra deciziei excluderii Olimpiei Ardelean din USR.

Chestionat dacă USR este un partid slăbit la ora actuală, după alegerile prezidențiale și acest scandal intern, Dan Barna a spus că „nici pe departe”.

„Nici pe departe. Tocmai intrăm într-o perioadă în care ar trebui niște clarificări, pentru că ceea ce ne-a adus până aici nu ne va duce mai departe. Din această perspectivă, o definire de poziție, de mesaj și o clarificare a faptului că libertatea de expresie nu înseamnă ca ea să afecteze interesele legitime ale oricărui partid, acela de a obține votul și de a reprezenta poziția electorală pe care și-a asumă într-o campanie sau alta, acestea sunt teme pentru care marea majoritate a membrilor noștri așteaptă niște mesaje”, a completat Barna.

Citește și: Staţiune din Vâlcea, izolată de viscol! Zeci de turişti au fost întorşi din drum de salvamontişti

El a explicat că nu este vorba despre câți membri ai partidului vor readucerea în USR a Olimpiei Ardelean, ci discuția de fond este despre capacitatea formațiunii de a se pregăti pentru guvernare și de a intra în logica unui partid care și-a asumat obiective politice.

„Există întotdeauna și aceasta e cumva particularitatea USR și este foarte bine să fie așa. În orice al partid din România, o decizie a conducerii partidului privind excluderea unui membru care atacă în campanie electorală obiectivele legitime ale partidului n-ar ridica niciun semn de întrebare. USR este un partid viu în care membri sunt liberi să își exprime punctele de vedere. Există într-adevăr un număr de colegi care dezavuează această decizie. Există alți aproape 1.000 de colegi care au semnat un punct de vedere în care consideră că decizia respectivă era corectă. Nu despre numărul de colegi dintr-o organizație care sunt de acord sau nu cu o decizie este discuția de fond. Discuția de fond ține de capacitatea USR de a se pregăti pentru guvernare și capacitatea USR de a intra într-o logică corectă de partid, disciplinat și asumat obiectivelor politice”, a adăugat Barna.

Liderul USR a mai spus că nu susține ideea că este normal să existe puncte de vedere prin care sunt atacate interesele partidului.

„Ideea că scandalul și ideea că punctele de vedere prin care sunt atacate interesele partidului este un firesc și este o normalitate în USR este una pe care eu nu pot să o susțin. Și ideea și logica acestei decizii este tocmai aceea de a intra într-o disciplină prin care să putem să devenim partidul de guvernare de care România are foarte mare nevoie. Fiecare membru e important, opinia fiecărui membru contează. Evident că am avut și vom avea discuții pe fiecare dintre decizii, dar în cele din urmă deciziile se iau de către organele de conducere votate de către partid, iar acele organe de conducere își asumă deciziile și pentru fiecare decizie, cum e și cea în cauză, există cale de atac statutară care poate fi urmată. Se va lua o decizie în calea de atac și lucrurile merg mai departe”, a conchis Dan Barna.

Pete 500 de membri USR, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Goțiu, au cerut conducerii formațiunii să revină asupra deciziei de a o exclude pe Olimpia Ardelean din partid, transmițând că nu tolerează „execuțiile politice”.

Potrivit semnatarilor, USR și-a pierdut din libertatea de exprimare. Goțiu a mai anunțat că mai mulți membri și-au anunțat demisia din USR în urma celor întâmplate și le cer celor ce nu sunt de acord cu echipa Dan Barna, dar au rămas în partid, să îndrepte partidul spre mai multă democrație.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizație pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a știut de semnături false la inițiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuție” miercuri seara a Biroului Național al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.