Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista de benzi desenate 'Tintin' va renaşte, cu un număr special, după o pauză de 35 de ani

etsy.com
Tintin

Revista de benzi desenate Tintin va renaşte, cu un număr special, după o pauză de 35 de ani, a anunţat editorul Le Lombard, joi, la Festivalul de la Angouleme (vestul Franţei), transmite AFP.

"Tintin s-a întors!", a declarat într-un comunicat editura specializată în benzi desenate, anunţând publicarea numărului special la 8 septembrie, potrivit Agerpres.

Acest număr special, publicat cu ocazia celei de-a 77-a aniversări a ediţiilor Le Lombard, va cuprinde "aproape 400 de pagini de povestiri create" de aproximativ 80 de autori "special pentru a celebra istoria acestui periodic".

Deocamdată nu va exista o continuare, nefiind reconstituită la Le Lombard o redacţie dedicată unei reveniri a revistei.

Editura aparţine Média Participations, alt grup decât cel care publică albumele Tintin, şi anume Casterman, subsidiară a Madrigall.

Numele şi personajul Tintin sunt proprietatea companiei Tintinimaginatio (fostă Moulinsart SA) deţinută de moştenitorii creatorului său, Hergé - pseudonimul autorului belgian de benzi desenate Georges Prosper Remi.

Beneficiarii, în special britanicul Nick Rodwell, soţul văduvei lui Hergé, Fanny Vlamynck, şi-au dat acordul pentru acest număr excepţional. "Am primit un accept curios şi interesat din partea lui Nick Rodwell. Doar treizeci de minute au fost suficiente pentru a decide", a explicat cotidianului Le Figaro Gauthier Van Meerbeeck, director editorial la Le Lombard.

Cu toate acestea, conţinutul numărului special ilustrează politica foarte strictă a lui Tintinimaginatio cu privire la personajele aventurilor lui Tintin: acestea nu trebuie să fie desenate de altcineva decât de Hergé.

Anterior cu tiraje în sute de mii de exemplare, benzile desenate suferă în prezent, la fel ca restul revistelor, de pe urma efectelor schimbărilor obiceiurilor cititorilor, cu vânzări minime la chioşcuri şi o bază de abonaţi greu de extins.

Săptămânalul Tintin, lansat în 1946, a plătit acest preţ în 1988. Concurenţa cu un rival lansat de Moulinsart SA, "Tintin Reporter", a grăbit dispariţia celor două titluri.

După o compilare a celor mai bune benzi desenate din versiunea belgiană a publicaţiei, în 2016, Le Lombard va scoate pe piaţă, tot în septembrie, un al doilea volum, cu aproape 800 de pagini preluate din arhivele versiunii franceze a săptămânalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.