Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ în pușcărie: Zeci de morți și răniți, după un schimb de focuri

honduras

Cel puţin 18 deţinuţi au fost ucişi şi 16 răniţi într-un schimb de focuri dintr-o închisoare din Honduras în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat administraţia penitenciară într-un comunicat, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Schimbul de focuri a început din motive necunoscute în închisoarea din Tela, un oraş portuar din nord-vestul Honduras, la 200 km de capitala Tegucigalpa.

Administraţia penitenciară a anunţat iniţial un bilanţ de trei morţi, dar acesta a crescut rapid, ajungând acum la 18 morţi şi 16 răniţi. Autorităţile nu au furnizat însă sâmbătă decât o listă nominală de 14 morţi şi 15 răniţi.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez, invocând necesitatea stopării unui val de asasinate în închisori, a ordonat marţi poliţiei şi armatei să preia controlul total asupra celor 27 de închisori ale ţării, în care se află peste 21.000 de deţinuţi. Totuşi, militarii nu preluaseră încă vineri controlul centrului de detenţie de la Tela, potrivit purtătoarei de cuvânt a administraţiei penitenciare Digna Aguilar.

Decizia preşedintelui a venit după asasinarea, pe 14 decembrie, a cinci membri ai bandei Mara Salvatrucha (MS-13), de către un alt deţinut în închisoarea de înaltă securitate de la La Tolva, la circa 40 km est de capitala Tegucigalpa.

În ajun, Pedro Idelfonso Armas, directorul principalei închisori de înaltă securitate a ţării de la El Pozo, a fost şi el împuşcat mortal.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CE miniştri cu greutate SE LĂUDA Sebastian Vlădescu că are la degetul mic - A încasat milioane de euro spunând că bani vor ajunge și la unul dintre ei

Armas fusese suspendat cu puţin timp în urmă după declanşarea unei anchete asupra locului în care se afla la momentul asasinării de către deţinuţi a lui Magdaleno Meza, un traficant de droguri ale cărui mărturie şi carnet de însemnări au permis punerea sub acuzare a fratelui preşedintelui hondurian, Juan Antonio 'Tony' Hernandez. Cel din urmă a fost găsit vinovat de trafic de droguri de către un tribunal din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.