Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în USR după excluderea Olimpiei Ardelean: 'S-a trecut o linie roșie acceptabilă'

Decizia privind excluderea din USR a Olimpiei Ardelean a reprezentat trecerea "unei linii roşii acceptabilă", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul USR Tudor Benga, care a menţionat, totodată, că apelul celor peste 500 de membri ai partidului nu înseamnă că "USR se dărâmă".

"Considerăm că o decizie de miercuri seara a Biroului Naţional a trecut ceea ce înseamnă o linie roşie acceptabilă şi de aceea şi eu şi mulţi alţi colegi - sunt peste 500 de semnatari în clipa de faţă, reprezentăm, din acest punct de vedere, mai bine de o treime din BPN al USR, sunt numeroşi şefi de filiale judeţene, municipale - care am luat poziţie. (...)Înţeleg şi ştiu că există inclusiv susţinători de-ai noştri, membri ai noştri, suporteri fideli care spun "încetaţi cu certurile, cu scandalurile", însă nu înseamnă nici că se dărâmă USR, nici că tot ceea ce facem e să ne certăm. Înseamnă că, spre deosebire de orice alt partid din ţara asta - şi o spun cu tot respectul - suntem singurul partid în care chestiunile de valori, de principii, nasc dezbateri consistente. E normal să fie aşa. (...) Am mai avut momente din acestea şi după aceea ne-am văzut de treburi şi ne-am întors împreună la obiectivele comune", a afirmat deputatul USR, conform agerpres.ro.

El a subliniat că USR este "un partid care a fost construit pe nişte principii de integritate în viaţa publică, de transparenţă de politică altfel, de democraţie internă". "Este cât se poate de clar că există opinii diferite şi lumea se exprimă. Şi nu discutăm de ieşiri izolate, ci de o parte consistentă din partid", a adăugat Benga.

Viorica Dăncilă, explicație INCENDIARĂ: Cum CONVINGE că nu a făcut BLAT cu Iohannis

Întrebat dacă nu-i este teamă că s-ar putea afla, pe viitor, pentru cei sancţionaţi pentru abateri asemănătoare, Benga a răspuns că nu a fost niciodată timid în a-şi exprima poziţiile. "Nu cred că se poate pune problema libertăţii de exprimare în termeni de abatere", a spus deputatul braşovean.

Peste 500 de membri USR au semnat apelul prin care solicită revenirea asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid şi renunţarea la "execuţiile şi epurările membrilor critici" la adresa conducerii, a scris, vineri, senatorul Mihai Goţiu, pe Facebook.

Conform USR, Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid după ce a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în ultima campanie.

Pe de altă parte, potrivit lui Goţiu, aceasta ar fi sesizat că a descoperit liste de semnături false, ulterior nedepuse în urma demersurilor ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.