Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluția fiscală taie în carne vie: Bibliotecară cu 46 de lei salariu într-o școală din România

saraci

Situaţia complicată într-o şcoală din judeţul Buzău. Secretarul instituţiei de învăţământ refuză să semneze hârtiile pentru salariile angajaţilor. El spune că se teme să nu fie dat în judecată când oamenii vor primi salarii diminuate şi de 10 ori.

„Nu ştiu ce să-i spun omului, nu sunt de reavoinţă, dar nu ştiu ce să-i spun omului!”, a spus Constantin Dragomir pentru Digi24.

Constantin Dragomir, secretarul şcolii gimnaziale din Brădeanu, judeţul Buzău, a început să facă documentele pentru data de 14 februarie, când trebuie să le dea angajaţilor salariile. Când a văzut ce sume generează programul s-a speriat. Spune că zece angajaţi vor primi foarte puţini bani, iar cea mai gravă situaţie este cea a bibliotecarei.

Un jurnalist cunoscut face un anunţ NEAŞTEPTAT: Elena Udrea ar fi PĂRĂSIT România

Constantin Dragomir, secretar şcoala gimnazială Brădeanu: „La ora actuală, cu mărire, are un rest de plată de 46 de lei, şi salariul dânsei a suportat mărirea de 25% şi are de luat 46 de lei. În luna decembrie a avut 440. E program care e dat de Ministerul Educaţiei Naţionale, e de 5, 6, 7 ani, e la nivel de toată ţara, pe baza lor se iau salariile.”

Secretarul şcolii spune că nu are curaj să semneze actele.

Dezvăluiri PICANTE din sala de judecată! Ionel Arsene, spovedanie în fața judecătorilor: 'O încercare dată de Dumnezeu'

Constantin Dragomir, secretar şcoala gimnazială Brădeanu: „Păi cum să semnez, trebuie să documentez, să facă un act adiţional, că ala mă dă un judecată şi eu ce fac? Trebuie să îi asigur brutul şi netul din contract.”

Mariana Cotoroi, director şcoala gimnazială Brădeanu: „Putem să revenim asupra sumelor retroactiv în cazul în care se iau alte hotărâri.”

Situaţia de la şcoala din Brădeanu nu este singura. Zeci de angajaţi se plâng de diminuări drastice ale salariilor.

Ion Dobre, preşedinte SIP Buzău: „Un salariat cu un sfert de normă pierde sau ar trebui să aducă de acasă între un leu şi 50 de lei. Pentru categoria cu jumătate de normă se pierde între 200 şi 250 de lei la salariu.”

Potrivit sindicaliştilor, 264 de angajaţi care lucrează cu un sfert de normă sau jumătate de normă în şcoli, sunt afectaţi de măsurile fiscale. Reprezentanţii inspectoratului şcolar nu comentat, deocamdată, situaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.