DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rezoluție PSD Ialomița: Excluderile lui Neacșu și Țuțuianu sunt abuzive și aduc riscuri electorale

paginadepolitica.ro
adrian tutuianu

PSD Ialomița a adoptat o Rezoluție în care solicită CExN să revoce hotărârea „abuzivă” de excludere a lui Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, filiala social-democrată spunând că nu va accepta un președinte numit de la centru și că excluderile ar putea afecta partidul în alegeri, scrie Mediafax.

Organizația județeană PSD Ialomița a transmis, pe Facebook, că în cadrul unei ședințe de Comitet Executiv s-a acordat un „vot de încredere” pentru Marian Neacșu, președintele județean exclus din partid.

„De asemenea, a fost adoptată o Rezoluție prin care parlamentarii, primarii, consilierii județeni, consilierii municipali și președinții organizațiilor locale PSD din județul Ialomița îl susțin fără rezerve pe președintele PSD Ialomița, Marian Neacșu și se solidarizează cu toți colegii din organizația PSD Dâmbovița”, anunță filiala.

Rezoluția conține 12 puncte și arată că excluderile lui Neacșu și Țuțuianu au fost „neîntemeiate și abuzive”

„Subsemnații, membrii Comitetului Executiv lărgit al P.S.D. Ialomița: parlamentari, primari, consilieri județeni, consilieri municipali și președinți ai organizațiilor locale P.S.D. din județul Ialomița, întruniți astăzi, 7 noiembrie 2018, văzând hotărârile Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat (C.Ex.) adoptate luni, 5 noiembrie, în spiritul valorilor fundamentale ale social-democrației, adoptăm și semnăm prezenta rezoluție: 1. Considerăm că hotărârile C.Ex. privind excluderea domnilor Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu sunt neîntemeiate și abuzive; 2. Avem încredere în deciziile domnului Marian Neacșu și îl susținem fără rezerve; 3. Poziția pe care dumnealui a exprimat-o în Comitetul Executiv Național din 21 septembrie a exprimat poziția întregii organizații care a fost consultată și a aprobat-o”, se arată în document.

De asemenea, filiala județeană cere revocarea deciziei de excludere.

„Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de rațiune și să revoce această hotărâre abuzivă de excludere a domnilor Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, care nu face altceva decât să genereze dezechilibru intern și riscuri politice pentru următorul an electoral. Această hotărâre eronată a C.Ex. a declanșat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor P.S.D., cu privire la libertatea de exprimare în cadrul partidului”, prevede Rezoluția.

Comitetul Executiv PSD Ialomița mai afirmă sprijină „toate inițiativele pe care domnii Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu înțeleg să le întreprindă în continuare” și se solidarizeză cu organizația PSD Dâmbovița „în demersurile și inițiativele ce vor urma”.

„Aceste demersuri nu vor viza unitatea și / sau stabilitatea partidului sau a Guvernului, ci doar repunerea lucrurilor în ordinea lor firească”, precizează social-democrații ialomițeni.

De asemenea, filiala anunță că respinge numirea unui interimar de către conducerea centrală a PSD.

„6. Apreciem rigurozitatea și disciplina în interiorul partidului când sunt impuse prin argumente și nu prin forță. Președintele P.S.D. Ialomița, 2 Marian Neacșu, susține pluralismul ideilor și crede în forța argumentelor, nu în argumentele forței. 7. Semnăm, alături de Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, contestația care va fi adresată Comisiei Naționale de Etică, Integritate și Arbitraj și Congresului P.S.D. și solicităm analizarea cu celeritate și în condiții de imparțialitate a situației de drept și de fapt; 8. Considerăm că domnul Marian Neacșu este președintele ales legitim al P.S.D. Ialomița și respingem o eventuală numire a altei persoane în această funcție de către conducerea centrală a Partidului Social-Democrat. Organizația PSD Ialomița are maturitatea politică și determinarea de a-și alege singură conducerea, chiar și interimară. Din acest motiv, nu vom participa la nicio acțiune politică convocată sau inițiată de o conducere interimară a P.S.D. Ialomița, care ar putea fi impusă abuziv de C.Ex. Național, fără consultarea prealabilă a organizației”, potrivit deciziei PSD Ialomița.

În finalul Rezoluției se arată că excluderile afectează „echilibrul și liniștea” din partid.

„9. Respingem excluderea din partid pentru exprimarea de opinii, cu atât mai mult cu cât opiniile exprimate și susținute de domnul Marian Neacșu și de colegii care au semnat scrisoarea prezentată în Comitetul Executiv Național din 21 septembrie sunt expresia transpunerii în fapte a Programului Politic al PSD și a Programului de Guvernare. 
10.Considerăm că performanța politică și electorală sunt cele mai importante criterii pe care se bazează evaluarea unui lider politic și a organizației pe care o conduce. De asemenea, apreciem calitatea umană a liderului nostru Marian Neacșu, echilibrul și competența acestuia, spiritul neconflictual și constructiv de care a dat dovadă totdeauna. 
11. Astfel de decizii afectează echilibrul și liniștea din interiorul Partidului Social-Democrat. Deciziile în interiorul P.S.D. trebuie adoptate cu calm, cu rațiune și în interesul partidului, nu pentru interese individuale ale unei persoane. 12.Subliniem că Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița, nu este doar un lider apreciat în organizația județeană, ci este unul dintre acei lideri care au pus umărul și care au dus Partidul Social-Democrat unde este acum, adică la guvernare”, a mai decis organizația județeană PSD.

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, luni, pentru excluderea din partid a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu, lider al PSD Dâmbovița, și pentru excluderea secretarului general Marian Neacșu, lider al PSD Ialomița

CExN a numit-o interimar la șefia PSD Dâmbovița pe ministrul Rovana Plumb, în timp ce pentru șefia PSD Ialomița nu a fost numită o conducere interimară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.