Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultate FINALE în Rusia! Performanță istorică reușită de Vladimir Putin la alegeri: Opoziția amenință cu un miting DE AMPLOARE

telegraph.co.uk
vladimir putin

Vladimir Putin a obţinut aproape 77% din voturile exprimate în alegerile prezidenţiale de duminică, cel mai important scor pe care l-a înregistrat vreodată, potrivit rezultatelor definitive anunţate luni de Comisia Electorală centrală, scrie The Associated Press.

Comunistul Pavel Grudinin s-a clasat al doilea, cu 11.9% din voturile exprimate, a precizat comisia. Ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski s-a clasat pe locul trei, cu 5.7%, potrivit aceiaşi surse.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu, OSANALE pentru Putin, după succesul în alegeri: 'Grație lui, Rusia inspiră astăzi teamă și respect...'

Singura candidată în alegeri care l-a criticat în mod deschis pe Putin, Ksenia Sobciak, a obţinut 1.7% din voturile exprimate.

Celui mai important rival al lui Putin, Aleksei Navalnîi, i-a fost interzis în justiţie să candideze. Comisia a anunţat că prezenţa în alegerile de duminică a fost de 67%.

Observatori şi ONG-uri au raportat numeroase cazuri de introducere ilegală de buletine de vot în urne şi presiuni fără precedent în vederea ieşirii la vot.

Autorităţile electorale ruse au anulat rezultatul scrutinului în cinci districte şi anchetează cu privire la introducerea ilegală de buletine de vot în urne în alegerile prezidenţiale.

Preşedinta CEC Ella Pamfilova a subliniat luni, în faţa presei, că autorităţile au depus eforturi să lupte împotriva încălcărilor legislaţiei electorale şi să asigure transparenţa alegerilor. Ea a respins acuzaţii cu privire la atacarea sau oprirea accesului unor observatori în secţii de votare, în pofida unor înregistrări video în acest sens, postate online.

Citește și: UE convoacă o ședință de urgență pe tema Brexit: 'S-ar putea ajunge la un acord'

Ea a insistat că au existat ”de cel puţin două ori mai puţine” încălcări ale legislaţiei electorale decât în alegerile prezidenţiale din 2012, pătate de probleme.

Opoziţia intenţionează să organizeze un miting, luni, la Moscova, potrivit News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.