Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezultatele unui tratament chirurgical promițător pentru AVC hemoragic au fost anunțate: semnele sunt pozitive

SANADOR
AVC accident vascular cerebral

În fiecare an, în Statele Unite, aproape două milioane de persoane suferă accidente vasculare cerebrale hemoragice, considerate cea mai mortală, costisitoare și debilitantă formă de AVC. Un AVC hemoragic apare atunci când un vas slăbit se rupe și sângerează ducând la acumularea de sânge toxic în creier. Din păcate, până la 50% dintre persoanele care suferă un AVC hemoragic mor în mai puțin de 30 de zile.

Rezultatele unui tratament chirurgical promițător pentru AVC hemoragice, condus de cercetători de la facultatea de medicină a universității Emory începând din 2017, au fost anunțate sâmbătă într-o prezentare de ultimă oră a unui studiu clinic, în cadrul reuniunii Asociației Americane a Chirurgilor Neurologi (AANS) din Los Angeles, conform 360medical.ro

Potrivit specialiștilor, studiul clinic multicentric randomizat, ENRICH (Early MiNimally-invasive Removal of ICH), a demonstrat un rezultat chirurgical pozitiv în tratamentul hemoragiei intracerebrale (ICH).

Studiul a comparat managementul medical standard cu intervenția chirurgicală parafasciculară minim invazivă timpurie (MIPS).

Cercetările sugerează că eliminarea sângelui din creier în termen de 24 de ore de la începerea hemoragiei ar putea ajuta la reducerea leziunilor cerebrale și a decesului.

În prezent, standardul de îngrijire prevede administrarea de medicamente și monitorizarea evoluției pacientului. Dar acest lucru poate însemna că sângele rămâne în creier mai mult timp, crescând riscul de complicații.

„Acest studiu va contribui la schimbarea modului în care tratămAVC-ul hemoragic în viitor”, spune dr. Gustavo Pradilla, care a prezentat rezultatele la reuniunea AANS. Medicul este cercetător principal al studiului și șeful departamentului de neurochirurgie de la spitalul Grady Memorial.

Echipa a folosit o tehnologie brevetată, și anume un dispozitiv numit BrainPath, un instrument care îi ajută pe chirurgi să ajungă la locul hemoragiei din creier, permițându-le deplasarea cu atenție prin pliurile și fibrele delicate ale acestuia. Acesta mută ușor deoparte țesutul cerebral pentru a crea o cale spre locul de sângerare. Odată ajuns acolo, dispozitivul Myriad, un instrument automat de aspirare și rezecție, poate îndepărta cheagul.

Studiul s-a desfășurat în 37 de centre medicale și, potrivit specialiștilor, va avansa cunoștințele științifice și îngrijirea medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.