Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RISE Project publică ancheta anunțată: Raport secret al DGPI despre Dragnea și Tel Drum

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea microfoane

Jurnaliștii RISE Project au publicat un raport secret al serviciului de informații al MAI. În raport sunt prezentate mai multe fapte ilegale legate de firma Tel Drum, care ar fi controlată de Liviu Dragnea.

UPDATE REACȚIA serviciului secret al Ministerului de Interne a cărui document a fost publicat

„Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman.” - Așa se numește documentul clasificat obținut de RISE, care descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea ar frauda fonduri europene și guvernamentale.

Vezi și: Inspecţie ANAF la redacţia RISE Project, la scurt timp după anunţarea unei anchete despre Liviu Dragnea

Raportul a fost întocmit în 2011. Ofițerii DGPI arată că, inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate. Iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive.

Potrivit RISE, documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. La vedere, însă, de corporația Tel Drum se ocupă prietenii lui Dragnea din tinerețe. Ei apar în acte.

Raportul prezintă și „organigrama” grupării. Sunt trecuți în revistă oamenii de bază ai șefului PSD: afaceristul Marian Fișcuci (foto dreapta), fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea – Florinel Marinaș, fostul președinte al Companiei Naționale de Drumuri – Cristian Duică, directorul general al Tel Drum – Petre Pitiș, funcționari de la Fisc și jurnaliști locali.

Vezi și: Liviu Dragnea, intervenţie la România TV: 'Nu am nicio legătură cu controlul ANAF la Rise Project'/ UPDATE

DGPI a mai fost preocupat de banii care ajung la PSD, descoperind că Tel Drum ar fi finanțat ilegal campaniile electorale în care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizată perioada 2008 – 2009, când au avut loc toate tipurile de alegeri, locale, legislative, prezidențiale.

Au fost monitorizate și alte afaceri ale familiei, precum o tranzacție subevaluată între soții Bombonica și Liviu, cu hotelul Turris din Turnu Măgurele. Și, odată cu asta, ofițerii de informații au aflat un modus operandi. Fostele active de stat, înstrăinate pe nimic în cercul Dragnea, generau evaziune fiscală. Valori reduse, deci taxe mici.

Vezi AICI documentul publicat de RISE Project!


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.