Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rishi Sunak stă pe un butoi cu pulbere: Guvernul britanic e acuzat că subestimează activităţile Grupului paramilitar rus Wagner

The sun
Rishi Sunak

Guvernul britanic a fost aspru criticat de Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe (FAC), din cauza presupusei subestimări a dezvoltării periculoase a Grupului paramilitar rus Wagner, informează postul BBC News. Într-un raport critic, Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe acuză Guvernul de la Londra că "nu conştientizează" activităţile Grupului Wagner, mai ales în Africa.

"Suntem profund preocupaţi de faptul că Guvernul nu conştientizează activităţile Grupului Wagner în afara Europei, mai ales controlul exercitat asupra statelor africane", a declarat deputata britanică Alicia Kearns.

Raportul evocă activităţi ale mercenarilor din Grupul Wagner în Ucraina, Siria, Republica Centrafricană, Sudan, Libia, Mozambic şi Mali.

Grupul paramilitar rus Wagner a dezvoltat un model de afaceri profitabil în aceste ţări, îmbogăţindu-se şi avantajându-i pe liderii cu care are contracte, în detrimentul populaţiilor locale.

Comisia parlamentară acuză Guvernul britanic că, în ultimii zece ani, "a subestimat activităţile reţelei Wagner, inclusiv implicaţiile pentru securitatea Europei".

Raportul a fost prezentat în contextul în care Grupul Wagner a transferat între 3.000 şi 10.000 de membri în Belarus, semnalând retoric dorinţa de a lansa operaţiuni în Polonia, stat membru NATO, după informaţiile privind complotul din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.