Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rivalul lui Putin s-a îmbolnăvit grav în închisoare. A fost chemată ambulanţa

reuters
Aleksei Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit în închisoare, unde ispăşeşte o condamnare de 25 de zile, după apelul lansat pentru organizarea unei manifestaţii la 12 iunie, la care mii de oameni în mai multe oraşe, inclusiv Moscova şi Sankt-Petersburg, au protestat împotriva preşedintelui Vladimir Putin, relatează portalul Rosbalt, conform agerpres.

O ambulanţă a fost chemată la închisoarea unde se află Navalnîi, a relatat în weekend agenţia de presă TASS.

Dezvăluiri INCENDIARE: Cum l-a lăsat Mitică Dragomir pe Becali fără pământuri la o partidă de table

"Ştiu că o ambulanţă a fost chemată ieri pentru Aleksei, întrucât făcuse febră mare", a declarat duminică avocata sa Olga Mihailova, conform Rosbalt.

Autorităţile ruse nu au făcut niciun fel de comentariu în legătură cu această informaţie, scriu mass-media moscovite.

Un alt opozant rus, Ilia Iaşin, care stă în aceeaşi închisoare cu Navalnîi, a confirmat că acesta făcuse febră sâmbătă.

"Comunicăm prin grilaj timp de o jumătate de o oră pe zi. Discutăm noutăţi, despre campania sa electorală... Vorbim despre cărţi. Navalnîi mi-a transmis un nou volum din memoriile lui Korjakov (Aleksandr Korjakov, fosta gardă de corp a primului preşedinte rus Boris Elţin - n.r.) - interesant. Astăzi nu prea am vorbit. Navalnîi avea temperatura de 38,5. Se învelise cu păturile din celulă", a transmis Iaşin apropiaţilor săi sâmbătă.

Navalnîi ar avea nevoie şi de un consult oftalmologic, ochiul drept având încă sechele după o agresiune suferită la sfârşitul lunii aprilie.

Premierul australian DEZVĂLUIE unul dintre principalele subiecte ale Summitului G20

El a fost reţinut în faţa casei sale în timp ce se îndrepta la o manifestaţie în centrul Moscovei în data de 12 iunie, de Ziua Rusiei. Peste 1.720 de protestatari au fost reţinuţi în acea zi de forţele de ordine, majoritatea la Sankt-Petersburg şi la Moscova.

Autorităţile ruse încearcă să împiedice participarea sa la alegerile prezidenţiale din 2018. Astfel, Comisia Electorală Centrală din Rusia a decis săptămâna trecută că Navalnîi nu poate candida la preşedinţie din cauza unei condamnări penale. În februarie, opozantul rus a fost condamnat la o pedeapsă cu cinci ani de închisoare cu suspendare de către un tribunal din Kirov pentru o presupusă deturnare de fonduri, în cadrul unui proces denunţat de el ca fiind orchestrat de Kremlin pentru a-l împiedica să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018.

Cu toate acestea, Aleksei Navalnîi îşi continuă campania pentru alegerile de anul viitor, birouri ale campaniei sale fiind deschise în mai multe regiuni ale Federaţiei Ruse.

În 2009, avocatul Serghei Magnitski a murit în timp ce se afla în arest preventiv, după ce fusese torturat şi i se refuzase tratamentul medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.