DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Robert Cazanciuc: Educația juridică în școli are de astăzi mai mulți avocați

PSD
Robert Cazanciuc

Liderul interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat marți depunerea în Parlament a unei o propuneri legislative care reglementează posibilitatea profesioniștilor dreptului de a avea activitate didactică în cadrul învățământului preuniversitar.

„În 2013, în calitate de ministru al Justiției, am inițiat un program dedicat educației juridice în școli și licee, la care au aderat Ministerul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și ulterior, în 2018, Uniunea Națională a Barourilor din România. De atunci, programul a fost reiterat anual, recunoscând în acest mod, nevoia de promovare a educației juridice în vederea creșterii gradului de accesibilitate a normelor juridice față de destinatarii acestora, în special noilor generații.

La propunerea colegului meu George Dircă, am depus la Senat în numele unui grup de senatori - Daniel Fenechiu, Iulia Scântei, Cristian Ghica, Radu Preda, Vlad Alexandrescu - o propunere legislativă care reglementează posibilitatea profesioniștilor dreptului de a avea activitate didactică în cadrul învățământului preuniversitar.

Funcționalitatea parteneriatului școală-justiție a fost deja probată prin faptul că unele licee au inclus educația juridică ca disciplină opțională în curriculumul la decizia școlii.

Deoarece se preconizează că această materie esențială va deveni obligatorie, în vederea susținerii orelor de educație juridică, sistemul de învățământ va trebui să angajeze absolvenți ai facultății de Drept, specialiști și practicieni ai dreptului.

Astfel, am vrut să dăm posibilitatea avocaților, notarilor și executorilor judecătorești să contribuie la educarea tinerilor în spiritul drepturilor și libertăților cetățenești și valorilor justiției”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.