Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc: 'Salariul minim pe economie este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor'

robert cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că salariul minim "este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor", precizând că pentru asigurarea unui nivel de trai bun pentru români este nevoie de "guvernanţi pricepuţi, pe care România nu-i are în prezent".

"Nu trebuie să fii economist ca să te preocupe valoarea salariului minim pe economie. Salariul minim este măsura sărăciei sau bogăţiei unui popor, a priceperii sau nepriceperii guvernanţilor. Salariul minim pe economie este valoarea cea mai mică a salariului pe care legea permite angajatorilor să o acorde unui salariat. Primele ţări în care s-a stabilit prin lege un salariu minim au fost Australia şi Noua Zeelandă, la sfârşitul secolului al XIX-lea. În prezent, salariul minim pe economie este fixat în peste 90% din ţările lumii", a scris duminică Cazanciuc, pe Facebook, cu prilejul Zilei Mondiale a Salariului Minim pe Economie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Reacție controversată: ‘Bădulescu cred că e agentul electoral al PNL pentru că așa ceva nu se face. Dacă nu e plătit de PNL și Nicușor Dan’

Senatorul PSD aminteşte că în România, în 2019, numărul total de salariaţi a fost 5.631.757, din care 24%, adică 1.370.232, erau plătiţi cu salariul minim brut pe economie.

"Astăzi, de Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie, pot să spun că guvernele PSD au fost permanent preocupate de un nivel de trai bun pentru români, luând măsuri benefice cu efect pe termen lung. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine. Pentru aceasta este însă nevoie de guvernanţi pricepuţi, care sa înţeleagă mecanismele economice, care să aibă multă bună voinţă de a face ceva pentru români. Din păcate, România nu are în acest moment un astfel de guvern. Dar întotdeauna lucrurile pot fi îndreptate", a adăugat Cazanciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.