Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Cazanciuc: 'Voi lua legătura cu ministrul Cîţu să stabilească o dată pentru audiere; dacă nu - scrisoare premierului'

robert cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei Superioare a Parlamentului, anunţând că în caz contrar se va adresa printr-o scrisoare premierului Ludovic Orban.

"Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent astăzi la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (...) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent", a afirmat Cazanciuc, luni, după şedinţa Biroului permanent al Senatului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie neașteptată! Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va sesiza la CCR dublarea alocațiilor .

Întrebat dacă senatorii ar fi mulţumiţi în cazul în care în locul ministrului de Finanţe se va prezenta premierul Orban, Cazanciuc a spus: "Cred că ar fi foarte mulţumiţi membrii Comisiei ca în locul ministrului Cîţu să vină premierul. Am înţelege şi noi cine conduce. Audierile vor fi publice şi atunci toată lumea ar fi curioasă să afle ce spune ministrul Finanţelor Orban în Comisia de specialitate".

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a solicitat Biroului permanent al Senatului să-l informeze pe premierul Ludovic Orban că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Cristian Valeriu Păun, au lipsit de la şedinţele comisiilor de specialitate ale Senatului, unde au fost invitaţi.

El a menţionat că, potrivit art. 63, alin. 2 din Regulamentul Senatului, în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice, prezenţa acestora este "obligatorie" şi că art. 111 alin. 2 din Constituţie prevede că "membrii Guvernului au acces la lucrările Parlamentului. Dacă li se solicită prezenţa, participarea lor este obligatorie".

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

"Ca urmare a refuzului repetat de a participa la lucrările unei comisii parlamentare din cadrul Senatului, vă rugăm să faceţi cunoscute cele menţionate domnului prim-ministru, Ludovic Orban, în vederea întreprinderii demersurilor necesare pentru asigurarea prezenţei ministrului Finanţelor Publice şi a preşedintelui FNGCIMM la şedinţele Comisiei", se arată în solicitarea depusă de Zamfir la Biroul permanent.

Comisiile reunite pentru buget şi economică din Senat l-au invitat pe 10 şi 15 iunie la audiere pe ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, dar acesta nu a răspuns invitaţiilor, motivând agenda încărcată.

Tema audierii vizează "analiza principalelor concluzii ale Raportului de ţară al agenţiei americane de rating Standard&Poors, respectiv menţinerea ratingului suveran al României la nivelul BBB, precum şi aspecte referitoare la perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni".

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Nici Cristian Valeriu Păun, preşedintele FNGCIMM, nu a venit la şedinţa Comisiei economice din 16 iunie, la care a fost invitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.