Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Kubica va concura în sezonul viitor la echipa AF Corse, în cursele de anduranţă

Ferrari
Ferrari

Polonezul Robert Kubica, 38 ani, fost pilot de Formula 1, va concura sezonul viitor la echipa italiană AF Corse în cursele de anduranţă, inclusiv în cea de 24 de ore de la Le Mans, la volanul unei maşini Ferrari, transmite EFE.

Kubica, care a suferit un accident grav în 2011, care era să-l îndepărteze definitiv de sportul cu motor, a fost până în 2022 pilot de încercare la Alfa Romeo din Formula 1.

În ultimii trei ani, Kubica a luat parte la Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), iar în acest an cu echipa belgiană WRT a câştigat titlul mondial la clasa LMP2, alături de angolezul Rui Andrade şi de elveţianul Louis Deletraz. Cu acest echipaj, Kubica a ocupat locul în 2023 în cursa legendară de la Le Mans la clasa LMP2.

''Sunt fericit să fiu membru al echipei AF Corse pentru sezonul viitor. Este una dintre echipele cu cele mai mari succese din istoria sportului cu motor. Sunt sigur că împreună vom face o muncă grozavă'', a scris Kubica pe reţelele de socializare.

Primul pilot polonez din istoria F1 a ocupat locul patru în clasamentul sezonului 2008 cu Sauber BMW şi a fost al optulea cu Renault în 2010, înainte de a suferi un accident grav într-o cursă de raliuri.

WEC 2024 va debuta pe 2 martie în Qatar şi se va încheia pe 2 noiembrie în Bahrain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.