Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Robert Turcescu aruncă bomba: Bogdan Diaconu, liderul PRU, este noul Vadim

bogdan-diaconu

În preambulul unui amplu interviu cu deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, publicat astăzi de Evenimentul Zilei, Robert Turcescu anunță fără perdea că acesta este ”noul Vadim”. Turcescu îl descrie pe Diaconu astfel: ”Și-a făcut un partid botezat România Unită și speră să prindă un curent de opinie similar cu cel care a urcat-o de ceva vreme pe Marine Le Pen în scorurile politicii franceze. E adevărat, îl ajută și evenimentele: la o zi de la „scandalul teroristului din secuime”, Diaconu a depus la Parlament un proiect legislativ prin care cere scoaterea UDMR în afara legii”.

Citește și: Traian Băsescu este TERMINAT: Judecătorii au decis în cazul unui dosar de-al său

Iată o parte din interviul realizat de Robert Turcescu cu liderul PRU:

”- Robert Turcescu: Într-un context politic global în care lumea se teme de xenofobie, rasism și mesaje politice radicale, dumneavoastră conduceți un partid cu accente naționaliste care se bate cu UDMR. Vorba reclamei, „și, nu e periculos”?

- Bogdan Diaconu: Partidul România Unită nu este o formațiune cu „accente naționaliste”, ci un partid naționalist sută la sută, suntem mândri de acest lucru și o declarăm răspicat. Încercarea de a echivala naționalismul cu extremismul este însă o greșeală, naționalismul a făcut posibilă realizarea României reîntregite la 1918 și este „vinovat” pentru toate momentele glorioase ale istoriei românilor. Dacă am aplica grilele actuale, românii nu ar fi trebuit să-și declare Independența la 1877, nici să realizeze Unirea Mică sau Marea Unire ca nu cumva să dea dovadă de naționalism. Naționalism înseamnă apărarea și promovarea valorilor naționale, nu văd cum acest lucru ar putea fi periculos. Dimpotrivă, periculos este să uităm că suntem români, că avem o istorie, că avem un trecut, și să acceptăm ceea ce spun alții despre noi, cum că am venit aici în Evul Mediu de aiurea și nu avem niciun drept asupra acestui pământ.

Citește și: Procurorii DNA, refuzaţi de ÎCCJ: Şova va fi plasat în arest la domiciliu

- Despre conflicte interetnice se vorbea la începutul anilor '90 în România. Ce facem, o luăm de la capăt?

- Extremiștii maghiari o iau de la capăt, mai nou cu atentate teroriste de Ziua Națională. De fapt, UDMR și celelalte formațiuni maghiare nu au renunțat niciodată la ideea separatismului etnic și la contestarea statului național unitar român. Noi doar apărăm principiile constitutive ale statului român și suntem reactivi pentru că suntem atacați. Eu știu că politicienii maghiari s-au obișnuit să își facă mendrele prin Transilvania, să spună tot ce le trece prin cap, să conlucreze cu Ungaria la crearea unei enclave etnice de tip Kosovo, să fure terenuri și clădiri, să își ascundă hoții precum Marko Attila la Budapesta ca să nu răspundă în fața justiției, să facă toate aceste lucruri și să atace statul român chiar pe banii statului român fără să fie deranjați. Uite că Partidul România Unită îi va deranja, ba chiar îi va scoate pe acești inamici ai României în afara legii, așa cum am propus deja printr-o lege în Parlament depusă pe 2 decembrie anul curent.

Citeste si: EXCLUSIV Secretul de la Dan Șova pe care nu-l vor spune PSD și UNPR / FILMUL VOTULUI

- Facem parte din Uniunea Europeană, vrem în Schengen, acceptam proiecte care vorbesc despre multiculturalism, luăm și finanțări pentru asta... Nu e bizar să încercați să luați voturi cu un discurs naționalist- extremist?

- Da, facem parte din UE, dar suntem second-hand ca piață de desfacere pentru produsele scumpe ale UE și mână ieftină de lucru, iar în rest primim numai directive ale comisarilor europeni mai ceva ca pe vremea URSS, cum a fost și cazul cotelor obligatorii de imigranți musulmani. Dacă românii ar fi știut că a fi parte a Uniunii Europene înseamnă a fi slugile prost plătite și batjocorite ale Europei, cred că ar fi avut o altă opinie! Schengen e istorie, a avut grijă Cancelarul Germaniei atunci când a invitat imigranții musulmani, și acum țările din Schengen au reintrodus controalele la graniță, ba unele și-au făcut și garduri ca să se apere de invitații doamnei Merkel. Cât despre proiectele despre multiculturalism, cine se bucură de finanțări, ONG-urile lui Soros? Bani mâncați degeaba.

Citeste si: DEZVĂLUIRI din referatul DNA: Şova urla ca să obţină contracte (surse)

- Nu vă place guvernul Cioloș, nu vă place UE, vă încruntați la FMI, la Banca Mondială și, în general, vă uitați urât la tot ce înseamnă structuri politico-financiare internaționale. Nu, zău, pe ce lume trăiți și în ce lume ați vrea să trăiți?

- Guvernul Cioloș este făcut din oameni veniți de la Bruxelles, a căror carieră depinde de Bruxelles și care se vor întoarce acolo după ce nu vor mai fi miniștri. Câtă autonomie credeți că au și de cine ascultă? Ce legătură are Guvernul Cioloș cu dorințele celor care au ieșit în stradă ca să-l dea jos pe Ponta și să fie conduși spre mai bine? FMI a mai falimentat câteva țări, de ce m-aș închina la FMI? Vi se pare că România merge așa bine după intervenția FMI? Banca Mondială a susținut închiderea și privatizarea întregii industrii românești și acum suntem o țară de importuri. De ce m-aș uita frumos la cei din afara țării care ne-au pus țara pe butuci, cu complicitatea politicienilor români, desigur, nu aș vrea să-i absolvim de vină. Eu nu mă închin la cei care profită de pe urma României, în timp ce țara se prăbușește în sărăcie. Așa că sunt lucid și nu mă las amețit de vorbele lor frumoase. În ce lumea aș vrea să trăiesc? Într-una în care România să fie suverană, iar românii să beneficieze de bunăstare, în care deciziile să fie luate în acord cu poporul român, nu cu interesele multinaționalelor”.

Interviul integral poate fi citit pe Evenimentul Zilei Aici .

Citește și: BOMBĂ Cristiano Ronaldo este HOMOSEXUAL / DOVADA FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.