Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberta Anastase a fost exmatriculată de la doctoratul la Științe Politice. Rectorul vrea să facă o excepție pentru ea. Decanul: E ilegal!

Roberta Anastase

Roberta Anastase a fost notificată că a fost exmatriculată de la doctoratul de la Facultatea de Științe Politice, pentru că nu a susținut teza timp de șapte ani, însă rectorul Universității București a aprobat o nouă amânare, deși este ilegal, afirmă decanul FSPUB, Cristian Preda.

„Regret că trebuie să vorbesc despre asta în plină campanie electorală pentru rectorat. Dar e vorba despre o încălcare gravă a regulamentelor universitare.

Iată, pe scurt, cazul: În toamna anului 2016, s-a înscris la doctorat la Științe Politice Roberta Anastase. Sub îndrumarea colegului ei de partid, prof. Radu Carp. După cei trei ani cât durează doctoratul, Anastase a primit o primă perioadă de grație de la rector.

E legal, dacă avea 50% din teză redactată. Peste un an, rectorul i-a aprobat o a doua perioadă de grație. În 2021 și 2022, tot rectorul i-a mai făcut cadou alte două amânări. Până pe 1 octombrie 2023 teza trebuia susținută. N-a fost”, scrie pe Facebook Cristian Preda, decanuol Facultății de Stiințe Politice, potrivit Mediafax.

El precizează că, la șapte ani de la înscriere, orice posibilitate legală de prelungire a stagiului doctoral era epuizată.

Mă întreb de ce Marian Preda a acceptat atâtea excepții pentru Roberta Anastase? Chiar e musai ca ea să aibă un doctorat?

„Informat de secretariatul școlii doctorale, am cerut exmatricularea doctorandei care n-a fost în stare să termine în șapte ani ceea ce alții fac în trei. Pe 15 noiembrie a.c., RA a fost notificată că e exmatriculată, conform procedurii în vigoare (atașez mesajul trimis de secretara școlii doctorale).

Două zile mai târziu, cu sprijinul îndrumătorului său, prof. Radu Carp, Roberta Anastase a solicitat rectorului o nouă amânare. A primit aprobarea trei zile mai târziu.

Anexez cererea pe care se vede clar, în dreapta sus, lângă o semnătură , ștampila . Nu voi pune în aplicare această dispoziție, fiindcă ea încalcă legea.

Voi cere Consiliului FSPUB să examineze responsabilitatea colegului Radu Carp în această speță. Dar, până atunci, îi solicit rectorului să anuleze decizia din 17 noiembrie. Și mă întreb de ce Marian Preda a acceptat atâtea excepții pentru Roberta Anastase? Chiar e musai ca ea să aibă un doctorat? Nu era suficient cel al lui Bode? Așa depășim noi UBB?”, încheie Preda.

Roberta Anastase este senator PNL. În perioada 2008-2012, ea a fost președintele Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.