Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roberto Mancini a convocat un atacant italo-argentinian

wikidata.org
Roberto Mancini

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Italiei, Roberto Mancini, în pană de atacanţi pentru meciurile de calificare la EURO 2024 împotriva Angliei şi Maltei, a anunţat convocarea unui italo-argentinian care joacă în campionatul Argentinei, Mateo Retegui, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Retegui, în vârstă de 23 de ani, joacă în prezent la Club Atletico Tigre, un club din Buenos Aires, fiind împrumutat de la Boca Juniors. El se află în fruntea clasamentului golgheterilor cu şase goluri după primele şapte etape ale campionatului. Născut în Argentina, el are un paşaport italian datorită originilor siciliene ale bunicului său, a declarat tatăl său presei italiene.

În timp ce numele său circulă în presă de câteva săptămâni, Mancini a confirmat marţi că acesta a fost convocat pentru următoarele meciuri ale campioanei Europei, împotriva Angliei pe 23 martie şi Maltei pe 26 martie, în cadrul calificărilor pentru EURO 2024.

"Îl urmărim de ceva vreme, este titular de doi ani în campionatul argentinian şi are calităţi care, din păcate, ne lipsesc în acest moment", a explicat selecţionerul italian în cadrul unui program de la DAZN luni seară.

"Ne-am gândit că nu ar vrea să vină, dar dimpotrivă, el a spus "da" imediat şi l-am sunat", a adăugat 'Mancio', care va dezvălui lista completă a jucătorilor selectaţi pentru aceste două meciuri vineri.

Italia, care a ratat calificarea la CM 2022 din Qatar, suferă de câţiva ani din cauza lipsei de atacanţi centrali, depinzând aproape exclusiv de atacantul lui Lazio Roma, Ciro Immobile (33, 55 de selecţii, 15 goluri).

Ceilalţi posibili atacanţi sunt fie accidentaţi, fie în formă slabă din cauza lipsei jocurilor la cluburile lor, precum Giacomo Raspadori (23 de ani, 17 selecţii, 5 goluri), Andrea Belotti (29 de ani, 44 de selecţii, 12 goluri), Gianluca Scamacca (24, 9 selecţii, fără goluri) sau Moise Kean (23, 12 selecţii, 4 goluri).

Mancini a dezvăluit recent că îl urmăreşte pe Andrea Compano, atacantul italian al echipei FCSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.